21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialÎntoarcerea la tradiţii: soba din teracotă

Întoarcerea la tradiţii: soba din teracotă

Soba din teracotă asigură independenţa faţă de preţurile fluctuante şi nesigure ale energiei şi gazului. Astfel, aceasta se dovedeşte a fi o soluţie eficientă şi sigură în situaţii de criză.

Sobele, un sinonim al confortului, revin în aceste vremuri în mod neaşteptat în centrul atenţiei. Tot mai mulţi proprietari de locuinţe optează pentru sobele de teracotă ca soluţie pentru încălzirea întregii case.

Majoritatea caselor au nevoie de o capacitate de încălzire de 4-6 kW. Deoarece cele mai multe centrale sunt supradimensionate pentru acest consum, soluţia sobelor nu este numai o alternativă economică, ci şi una ecologică.

Astfel beneficiarul nu mai are costuri suplimentare cu un sistem alternativ de încălzire. Poziţionată central, de multe ori şi ca obiect decorativ, soba din teracotă poate încălzi orice încăpere a casei.

Avantaje sobei produsă de TONDACH

Efect curativ al căldurii reconfortante. Căldura radiată de sobele de teracotă este extrem de reconfortantă, ceea ce influenţează pozitiv organismul uman.

Stil & Design. Fiecare cămin are stilul şi design-ul său. Forma, culoarea, glazura şi modelele cahlelor pot fi adaptate stilului locuinţei. Soba din teracotă este o piesă unicat.

Tradiţie & valoare care va dăinui în timp. Cu o sobă creaţi valoare care va dăinui în timp. Cahlele devin mai frumoase o dată cu trecerea timpului. Ele vor putea încălzi şi bucura şi generaţiile care vor urma.

Curăţare & întreţinere. Cahlele glazurate sunt foarte uşor de întreţinut. Ele nu atrag praful, iar pentru a le menţine frumoase este suficient să le ştergeţi cu puţină apă.

Calitate & Rezistenţă. Cahlele sunt produse din cele patru elemente primordiale: pamânt, apă, aer, foc. Cahlele nu se deteriorează şi nu necesită costuri de întreţinere suplimentară.

Scurt istoric

Teracota este produsă la Sibiu din 1895. Până în 1973 locaţia fabricii a fost la Lacul lui Binder, iar cahlele se fabricau prin tipărire manuală şi ardere în cuptoare cameră.

În anul 1973, datorită cerinţei existente s-a făcut investiţia în cadrul prezentei fabrici – denumită atunci Record Sibiu – la nivelul tehnologiei din acel an cu tipărire mecanică şi uscare în uscătoare tunel, respectiv ardere în cuptoare tunel.

În 1996 s-a recurs la punerea în funcţiune a unei secţii de tipărire manuală, deoarece se doreau piese mai diversificate din care să se monteze sobe şi şeminee cu piese ce nu pot fi obţinute prin presare mecanică.

Datorită cerinţei existente pe piaţă, s-a luat decizia creşterii capacităţii de producţie, prin mărirea capacităţii de uscare şi prin creşterea numărului de tipăritori.

Marfă pe stoc

Gama de glazuri disponibile cuprinde 6 culori: alb, maro închis, maro deschis, miere, turcoaz si verde.

Modele disponibile: stejar, Floarea Soarelui, pişcot, chenar

 

Cele mai citite

VIDEO. Manchester City, noua și vechea campioană a Angliei. Trupa lui Guardiola câștigă titlul în Premier League

Manchester City a făcut istorie în fotbalul englez, câștigând pentru al patrulea an consecutiv titlul de campioană a Angliei. Această performanță este una de...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă