16.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialÎnşelăciuni prin metoda ”accidentul”: Infractorii preferă persoanele vârstnice din mediul rural

Înşelăciuni prin metoda ”accidentul”: Infractorii preferă persoanele vârstnice din mediul rural

Doi bărbaţi din Bucureşti sunt cercetaţi de poliţişti, după ce ar fi înşelat 15 persoane prin metoda ”accidentul rutier”. Cei doi operau în judeţul Iaşi. Ei urmează să fie duşi în faţa magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

 Ei sunau persoane cu vârste cuprinse 59 şi 85 de ani, de regulă din mediul rural. Spuneau că sunt avocaţi şi că au nevoie de o sumă de bani pentru ca o rudă apropiată victimei să scape de dosar penal. Oamenii intrau în panică şi trimiteau bani, de obicei prin Western Union. Victimele stăteau cu infractorii în telefon până depuneau banii. Când îşi dădeau seama că erau păcăliţi, era prea târziu.

Citeşte şi: Percheziţii în Suceava şi Galaţi. Este vizată o reţea de infractori care înşela prin metoda “accidentul”

”Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale din Iaşi au identificat doi bărbaţi de 24, respectiv 34 de ani, ambii din Bucureşti, care ar fi înşelat, în perioada 4-23 februarie a.c.,mai multe persoane din judeţele Bacău, Iaşi şi Suceava. Cei doi sunt în prezent încarceraţi în penitenciar, fiind condamnaţi pentru comiterea unor infracţiuni”, e arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Nouă dintre victime au refuzat să continue conversaţia cu bănuiţii, stabilind, în urma discuţiilor cu rudele, că informaţiile sunt false. Într-una dintre situaţii, partea vătămată, imediat după trimiterea sumei de bani, a verificat cazul prezentat şi, conştientizând că este victima unei infracţiuni, a sunat la 112.

În cauză, prejudiciul total creat victimelor este de 33.200 lei şi 400 euro, fiind recuperaţi, până în prezent, 22.000 de lei.

Alte două persoane, de 27 şi 30 de ani, din Bucureşti, care ridicau banii de la oficiile poştale sau ghişeele bancare, au fost identificate de poliţişti, fiind luată măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de una dintre ele.

Cele mai citite

SUA condamnă adoptarea finală de către parlamentul georgian a legii privind influenţa străină

Statele Unite(SUA) au "condamnat" marţi adoptarea finală de către parlamentul georgian a unei legi privind influenţa străină, în ciuda multiplelor demonstraţii şi avertismente din...

Consiliul de Securitate ONU se reunește de urgență după bombardamentul israelian de la Rafah

Consiliul de Securitate al ONU va avea o reuniune de urgență, în ziua de 28 mai 2024, în care va discuta atacul aerian executat...

Ce au în comun Donald Trump și Viktor Orban. “Nu vrem să…”

Donald Trump, fostul președinte al Americii și actual candidat pentru scaunul de la Casa Albă, a afirmat, într-un interviu, că el și Viktor Orban...
Ultima oră
Pe aceeași temă