22.2 C
București
duminică, 26 mai 2024

Info

Doua evenimente la ICR – Vernisaj Devis Grebu

Astazi, la ora 17.00, are loc vernisajul expozitiei artistului Devis Grebu. Evenimentul are loc la Institutul Cultural Roman si este organizat de “Cotidianul” si sustinut de “Academia Catavencu” si “B-24-FUN”.
Ilustrator de carti pentru edituri de prestigiu ca Gallimard, Hachette, Penguin, Viking Books, designer (ilustratii de moda pentru Issey Miake, Gap, decoruri si costume de teatru, filme de animatie), profesor (Columbia University, Parson's School of Design, Scoala de Arte Grafice VITAL), Devis Grebu reprezinta Franta in “Who's Who”-ul ilustratorilor de presa. A lucrat peste 30 de ani cu publicatii ca “The New York Times”, “Washington Post”, “International Herald Tribune”, “Le Monde”, “Wall Street Journal”, “L'Express”, “Le Point”, “Le Figaro”, “Le Monde Diplomatique”. Din noiembrie 2004 Devis Grebu a devenit ilustrator editorialist al ziarului “Cotidianul”.

De ce s-a prabusit comunismul romanesc?

Vladimir Tismaneanu va sustine miercuri, la ora 17, la Institutul Cultural Roman, o conferinta cu titlul “De ce s-a prabusit comunismul romanesc? O perspectiva comparativa”.
Cunoscutul politolog si profesor american, nascut in Romania, se afla in Bucuresti cu ocazia aparitiei la editura Polirom a cartii sale “Stalinism pentru eternitate. O istorie politica a comunismului romanesc”, care a fost lansata la recent incheiatul Targ de Carte Bucuresti.

Biblioteca de la Cervantes se va numi Rosales

Incepand de astazi, de la ora 18, biblioteca Institutului Cervantes din Bucuresti se va numi Luis Rosales, dupa numele unui celebru poet si eseist spaniol, care a trait intre 1910 si 1992 si a primit prestigiosul premiu Cervantes, pentru intreaga opera, in 1982.
La festivitatea de astazi de la ora 18, la Institutul Cervantes vor fi prezenti: ambasadorul Spaniei la Bucuresti, dl Juan Pablo Garcia Berdoy, directoarea Institutului Cervantes, Ioana Zlotescu, directorul Bibliotecii Nationale a Romaniei, Dan Erceanu.
Cu acest prilej, Ion Caramitru va citi cateva din poeziile lui Luis Rosales. Co-editorul Operelor Complete ale lui Luis Rosales, Guadalupe Grande Aguirre va sustine o conferinta despre scriitorul spaniol, cu proiectii si inregistrari ale vocii scriitorului. Este invitat si scriitorul mexican Sergio Pitol, care va sustine conferinta “Cum devine viata reala scriitura”, iar apoi un dialog pe aceasta tema cu psihiatrul si scriitorul Ion Vianu.

Rona Hartner joaca la Paris

Zilele acestea Rona Hartner sustine la Theatre de l'Orme din Paris ultimele zece reprezentatii dinaintea vacantei de vara cu “J'aDORe”.
Spectacolul este realizat de Laurentiu Azimioara si este recomandat ca fiind un “one Tzigan woman show”. Rona Hartner, interpreta lui, este acompaniata de trio-ul sau balcanic.

Cele mai citite

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, „zburat” din bordul administrativ de la Romsilva

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, a primit recent un cadou neplăcut din partea ministrului PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind ejectat...

Nicușor Dan a fost consiliat de oamenii lui Plahotniuc și Băsescu

Nicușor Dan mai vrea un mandat de primar al Capitalei pentru încă patru ani, dar se pare că a uitat cam repede că...

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă