14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecial„Incredibila" viaţă dublă a lui DSK

„Incredibila” viaţă dublă a lui DSK

Trei săptămânale din Franţa abordează pe larg „dubla viaţă” a fostului director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, revenit în atenţia media din cauza presupuselor legături cu afacerea Carlton, de proxenetism de lux.

„Înspăimântătoarea viaţă dublă a lui DSK” titrează L’Express, „Viaţa ascunsă a lui DSK” arată Le Nouvel Observateur, iar VSD se întreabă „DSK este bolnav?”.

Mărturiile şi ascultările la care revista L’Express a avut acces dezvăluie incredibila agendă din perioada 2009-2011 a fostului şef al FMI. Un amestec între obligaţiile sale publice, întâlniri private cu amici din Lille şi însoţitoarele lor plătite, o poveste sumbră de prostituţie în care sunt ames­tecate personalităţi din Lille, call-girls, judecători şi poliţişti. Un sistem de aprovizionare cu prostituate pus în funcţiune pentru satisfacerea lui DSK.

DSK jongla cu timpul, îşi orchestra viaţa sa de „libertin” în funcţie de obligaţiile publice. Dispunea de un hotline, un telefon mobil furnizat de un militant socialist. În 2009, în 48 de ore petrecute la Viena principala activitate oficială era o conferinţă la Banca centrală. Apoi, un turneu al cluburilor de noapte şi compania unei „micuţe”.

În timpul unei zile din 2009, la Paris, participa la Forumul mondial privind concurenţa. La prânz, o mică pauză într-un restaurant din cartierul Place de l’Etoile cu amici din Lille şi două prostituate belgiene. Ele au relatat despre ceea ce a întreprins apoi DSK la toaletă. În 2010, la Forumul economic mon­dial de la Davos, DSK a pe­trecut o noapte libertină cu belgianca Jade. În unele delegaţii venite din Franţa la Washington erau „micuţe” pentru DSK.

Una dintre prostituatele audiate a relatat anchetatorilor ce s-a petrecut într-o seară din 2010 la hotel Murano, situat lângă Piaţa Republicii, epicentul plăcerilor pariziene. David Roquet, patronul unei firme, i-a spus că este amic cu DSK şi acesta prevăzuse organizarea unei serate la un hotel din Paris. Trebuiau să fie patru fete şi  fiecare urma să aibă o relaţie sexuală cu DSK. Ea a relatat că în acea seară, DSK a mai avut raporturi cu doi bărbaţi.

La Lille a fost lansată o anchetă pentru proxenetism în bandă organizată şi poliţiştii nu ştiau că ancheta lor privind implicarea unor notabili locali va duce spre DSK.  

Cele mai citite

Cum alegi un Volvo XC 60 de vânzare, în leasing, de la o agenție cu experiență

Experiența de cumpărare a unei noi mașini poate fi foarte interesantă, deoarece oferte sunt pretutindeni. Piața de profil este suprasaturată de oferte și...

Marcel Ciolacu, vizită în Turcia

Premierul Marcel Ciolacu a comunicat miercuri că intenționează să efectueze săptămâna viitoare o vizită oficială în Turcia. În cadrul acestei vizite, în conformitate cu...

Președintele UEFA, Aleksander Čeferin, susține campania pan-europeană pentru drepturile reproductive

Slovenul Aleksander Čeferin, președintele UEFA, a devenit cel mai recent lider important care susține campania pan-europeană pro-alegere, luptând pentru drepturile reproductive în Europa, și...
Ultima oră
Pe aceeași temă