25.8 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialIncidente violente între suporterii maghiari, jandarmi şi presă, în Bucureşti

Incidente violente între suporterii maghiari, jandarmi şi presă, în Bucureşti

UPDATE.Suporterii maghiari sunt evacuaţi din Arena Naţională. Două ganrituri de tren au fost puse la dispoziţie ungurilor pentru a merge acasă.

Trei elicoptere ale MAI vor survola drumul suporterilor maghiari spre Gara de Nord.

—-

Meciul s-a terminat. Suporterii unguri vor fi escortaţi până la Gara de Nord.

400 de suporteri au fost evacuaţi.

CITIŢI ŞI: Meciul România – Ungaria. Autorităţile de la Budapesta le recomadă românilor să nu ”acţiunoneze pe criterii etnice”

Un suporter român a fost dus la spital cu mai mult leziuni craniene. Mai mulţi suporteri români îi acuză pe jandarmi că i-au bătut deşi erau nevinovaţi.

—-

Suporterii au început să arunce unii în alţii cu petarde

Suporterii României şi cei ai Ungariei vor fi conduşi de jandarmi, după meciul de vineri seară, pe trasee separate, fanii formaţiei oaspete urmând să ajungă la Gara de Nord, cu mijloacele de transport puse la dispoziţie în acest scop, informează Jandarmeria Română.

—-

Două grupuri de suporteri români s-au bătut în peluză, la Arena Naţională, înainte de începerea meciului România – Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, potrivit Mediafax.

—-

Suporterii unguri de la peluza dinspre strada Pierre de Coubertain a Arenei Naţionale au încercat să treacă de cordonul de securitate şi să pătrundă la Tribuna 1, forţele de ordine fiind nevoite să intervină, cu aproximativ o oră înainte de meciul România-Ungaria, din preliminariile CM-2014, informează Mediafax.

—-

Un nou incident a avut loc la Arena Naţională. Suporterii maghiari au devenit recalcitranţi. Jandarmii au folosit din nou lacrimogene.

Suporterii unguri au încercat să agreseze o echipă de televziune.

—-

Suporterii care au atacat cu pietre forţele de ordine în zona Şoselei Pantelimon sunt români, o parte a lor fiind reţinuţi în urma incidentelor violente, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Potrivit sursei citate, fanii români, în număr de aproximativ 400, se îndreptau spre zona destinată suporterilor unguri, informează Mediafax.

Pentru a se evita întâlnirea celor două grupuri, jandarmii le-au comunicat fanilor români să îşi schimbe traseul, moment în care aceştia au devenit violenţi şi au început să arunce cu pietre, o parte a acestora lovind autoturisme parcate în zonă.

—-

Mai mulţi suporteri au ajuns la Arena Naţională. Au fost aruncate fumigene.

CITIŢI ŞI: TRAFIC intens pe toate DRUMURILE care duc spre CAPITALĂ. MOTIVUL: MECIUL România-Ungaria

Angajaţii teraselor din Centrul Vechi, care strâng cioburile şi mobilierul rupt după conflictul dintre fanii unguri şi trupele de jandarmi, spun că nu au văzut niciodată suporteri atât de violenţi, deşi în localurile lor s-au perindat, până acum, mii de susţinători străini ai echipelor de fotbal.

CITIŢI: Angajaţii din Centrul Istoric: Nu am văzut suporteri atât de violenţi precum cei unguri

—-

Un grup de suporteri unguri, s-au bătut cu jandarmii în cartierul Pantelimon, jandarmii fiind obligaţi să folosească gaze lacrimogene.

Mai multe maşini au fost vandalizate.

CITIŢI ŞI: Bucureştiul sub asediu: Incidente violente între suporteri unguri şi jandarmi în Pantelimon

Presa maghiară scrie că suporterii unguri au fost supuşi unor atrocităţi la Bucureşti.

Suporterii au făcut scandal în Centrul Vechi al capitalei, supăraţi fiind că nu au avut voie să-şi cumpere băuturi alcoolice.

—-

Mai multe persoane au fost rănite în confruntările dintre suporterii unguri şi jandarmi. Peste 3.000 de suporteri au ajuns în Capitală. Scandalul a pornit în Gara de Nord. Mai mulţi suporteri au făcut scandal şi în centrul Vechi al Capitalei.

CITIŢI ŞI: Poliţia şi Jandarmeria vor lua cu asalt Bucureştiul. Vezi ce MĂSURI STRICTE de securitate au fost luate cu ocazia meciului România-Ungaria

Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 va asista la partida de fotbal România – Ungaria ce va avea loc în această seară pe Arena Naţională.

—-

Televiziunea maghiară susţine că incidentele din Bucureşti, dintre ultraşii unguri şi cei români, sunt „atrocităţi anti-maghiare”.

_ _ _ _ _

Trei suporteri maghiari aflaţi în zona Arenei Naţionale au fost duşi la Spitalul Sfântul Pantelimon, cu traumatisme cranio-cerebrale, iar un altul, rănit în Centrul Istoric, a primit îngrijiri la faţa locului,în urma confruntărilor dintre suporterii maghiari şi cei români.

De asemenea, un alt suporter maghiar venit la Bucureşti pentru a asista la meciul România – Ungaria, a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, după ce i s-a făcut rău în Gara de Nord.

_ _ _ _ _

Peste 1.500 de suporteri unguri s-au ciocnit cu jandarmii în Gara de Nord. În urma confruntărilor din Gara de Nord dintre suporterii unguri şi jandarmi, şapte persoane au fost rănite, printre care şi un jandarm şi o jurnalistă. Dintre răniţi unguri, patru se află în comă alcoolică şi se află în grija paramedicilor SMURD.

Ultraşii maghiari au ajuns în Bucureşti cu o întârziere de două ore. Suporterii au tras semnalul de alarmă în dreptul Gării Basarab şi au aruncat cu petarde. La sosire, fanii au scos pe geamurile trenului torţe albe şi vişinii, au aruncat cu petarde şi au fluturat steagurile Ungariei şi Ţinutului Secuiesc, precum şi un drapel cu harta României fără Transilvania. Suporterii au provocat un incendiu în al doilea vagon, fiind necesară intervenţia pompierilor.

_ _ _ _ _

Un alt incident între suporterii maghiari s-a petrecut în Gara de Nord, când un român care le-a fluturat ostentativ un steag tricolor, după ce aceştia au coborât din tren.

_ _ _ _ _

Suporterii maghiari au provocat incidente violente, vineri, în Centrul Istoric din Bucureşti. Ungurii au aruncat cu sticle şi pietre, forţele de ordine intervenind cu gaze lacrimogene pentru evacuarea acestora.

Ulterior, jandarmii i-au scos pe suporterii unguri din Centrul Istoric şi i-au dus spre autobuzele care urmează să îi transporte la Arena Naţională. În momentul în care au fost urcaţi în autobuze, unii suporteri au devenit din nou violenţi, aruncând cu materiale priotehnice si obiecte contondente în forţele de ordine.

Totodată, reprezentanţii Regiei Automone de Transport Bucureşti au declarat că suporterii au distrus autobuzele cu care au fost transportaţi la Arena Naţională.

_ _ _ _ _

Un suporter maghiar a fost bătut de mai multe persoane, vineri, în zona Unirii din Capitală, după ce a ieşit din grupul în care se afla pentru a merge la un supermarket, informează Mediafax.

Bărbatul are răni uşoare şi a refuzat să meargă la spital sau să depună plângere.

Citeşte şi Altercaţie între suporterii ungari şi cei români în Piaţa Unirii. Un maghiar a fost rănit

_ _ _ _ _

Cinci suporteri unguri au fost ridicaţi din Centrul Istoric al Capitalei, în noaptea de joi spre vineri, după o altercaţie cu un grup de români, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţie Locale Bucureşti, Răzvan Popa.

Potrivit acestuia, aproximativ 30 de suporteri unguri şi un grup de români, mai puţin numeros, s-au îmbrâncit şi au aruncat cu sticle.

Citeşte şi Meci crucial România-Ungaria. Bătaie între suporteri în Centrul vechi

Cele mai citite

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie - prima etapă, potrivit metodologiei şi calendarului elaborate de Ministerul...

Gabriela Firea vrea să facă metrou până în orașul Voluntari, unde e primar soțul, Florentin Pandele

Gabriela Firea anunță că, dacă va fi din nou aleasă primar general al Capitalei, va prelungi metroul din București până în orașul Voluntari, unde...

Cine sunt românii care vor primi pensii mai mari din toamnă. Anunțul șefului Casei de Pensii

Începând cu 1 septembrie, 3 milioane de pensionari ar urma să primească bani în plus. Până atunci însă știm că modelul noilor decizii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă