16.1 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialÎncepe Campionatul Mondial de pescuit la crap

Începe Campionatul Mondial de pescuit la crap

A XIV-a ediţie a întrecerii se dispută în perioada 27-30 septembrie pe lacul din localitatea constănţeană Corbu, la start fiind prezente 21 de delegaţii din tot atâtea naţiuni.

 

Judeţul Constanţa a devenit o locaţie excelentă pentru numeroase competiţii sportive, din cele mai diverse genuri. Am avut întreceri între bărci de viteză, avioane, gale de lupte, iar acum este vremea unei competiţii aparte. Este vorba despre Campionatul Mondial de pescuit la crap, o întrecere foarte îndrăgită de pasio­naţi şi care va avea loc pe lacul din localitatea Corbu.

Competiţia va avea loc în perioada 27-30 septembrie şi adună la start 21 de delegaţii din tot atâtea ţări atât din Europa, cât şi de pe alte continente. Vor concura echipe din România, Africa de Sud, Anglia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Franţa, Grecia, Italia, Kazakhstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Portugalia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Ucraina şi Ungaria.

Deşi competiţia este programată să înceapă oficial azi, participanţii au sosit la locaţie încă de marţi, iar ieri au participat la o paradă prin oraş şi staţiunea Mamaia. Evenimentul s-a încheiat cu ceremonia oficială de deschidere a competiţiei, iar în cursul serii a fost organizată prima întâlnire a căpitanilor.

Deschiderea oficială

La ceremonia de ieri au participat şi numeroase personalităţi ale oraşului, precum şi principalii organizatori, reprezentanţii Rig Service. În stilul caracteristic, primarul Radu Mazăre a spus: „Mereu mi-au plăcut oamenii care au pasiuni. Asta înseamnă că au mereu o ocupaţie şi au mintea sănătoasă. Concurenţii au venit aici la finalul sezonului estival, când pasiunile de vară şi de noapte s-au încheiat. Ei trebuie să se dueleze acum în pasiunea lor şi trebuie să pescuiască peşte, nu fete, ele au plecat acasă”.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a urat concurenţilor „fir întins”, atât din partea lui, cât şi din partea preşedintelul CJC, Nicuşor Daniel Constantinescu.

Asociaţia Română de Pescuit şi Vânătoare, parte a organizatorilor, a fost reprezentată de Daniel Iordache, preşedintele asociaţiei.

„Este o mare bucurie şi o mare onoare pentru România că organizează această ediţie a Campionatului Mondial de pescuit la crap. Concurenţii vor cunoaşte o nouă faţă a României. Organizatorii au făcut eforturi pentru a oferi cele mai bune condiţii de concurs şi ştim că lacul este plin de peşte, aşa că vom avea parte de un concurs de calitate”, a spus Iordache.

După încheierea ceremoniei inaugurale a întrecerii, concurenţii şi personalul auxiliar, precum şi constănţenii au avut ocazia de a vizita un târg de produse dedicate pescuitului şi vânătorii. Organizat la Pavilionul Expoziţional, târgul a oferit vizitatorilor prilejul de a cumpăra cele mai noi produse dedicate pescuitului şi vânătorii. De asemenea, s-a putut vedea şi o impresionantă colecţie de trofee de vânătoare.

Eforturi organizatorice

Organizarea ediţiei cu numărul 14 a Campionatului Mondial de pescuit la crap a fost acordată lacului Corbu încă din primăvara acestui an. De la aflarea veştii că întrecerea se va desfăşura în judeţ, s-au făcut eforturi uriaşe pentru ca evenimentul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. S-au cheltuit 1,5 milioane de euro pentru reamenajarea întregii zone. S-au amenajat 75 de pontoane utilate cu tot ce trebuie pentru ca participanţii să se simtă excelent pe parcursul celor patru zile de concurs. De asemenea, s-au refăcut drumurile de acces, s-a reamenajat şi curăţat lacul, care, totodată, a fost populat cu peşte.

Cele mai citite

Putin avertizează Occidentul „să nu se joace cu focul” permițând Ucrainei să folosească armele primite în atacuri în interiorul Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat marţi Occidentul că membrii NATO din Europa se joacă cu focul prin propunerea de a permite Ucrainei să...

Putin avertizează Occidentul „să nu se joace cu focul” permițând Ucrainei să folosească armele primite în atacuri în interiorul Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat marţi Occidentul că membrii NATO din Europa se joacă cu focul prin propunerea de a permite Ucrainei să...

Cazurile AEGEK și SIVECO, aproape să îngroape ministerul lui Adrian Câciu! Guvernul scoate de la saltea 300 de milioane de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Adrian Câciu, se confruntă cu posibilitatea un blocaj financiar semnificativ din cauza unei serii de sentințe...
Ultima oră
Pe aceeași temă