14.9 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialIncendiul din Colectiv. ARTIȘTII români – în doliu

Incendiul din Colectiv. ARTIȘTII români – în doliu

Artiștii români sunt șocați de incendiul din clubul Colectiv și își exprimă solidaritatea cu victimele acestuia.

Unul dintre cei mai afectați de eveniment, Adi Despot, solistul trupei Vița de Vie, se afla la momentul incidentului chiar în club, informează Agerpres.

Potrivit unui mesaj publicat pe pagina lui de Facebook, Despot  a ajuns în siguranță acasă, nefiind rănit. În semn de solidaritate cu victimele, artistul și-a afișat drept poză de profil o fotografie complet neagră.

Trupa Pact by Leo Iorga a postat pe pagina de Facebook melodia “Cheamă un înger”, o înregistrare din 2013, alături de mesajul “O piesă care se potrivește acestor momente dureroase… Suntem alături!”.

CRBL și-a schimbat poza de profil cu una complet neagră sub care a scris “Explozie în clubul Colectiv din București. 26 persoane au decedat și peste 140 au fost rănite. Condoleanțe! Să ne rugăm pentru cei ce sunt în viață și sunt răniți!”

Florin Chilian a postat numerele de telefon la care oamenii pot suna pentru a afla informații despre starea victimelor alături de un mesaj, în care îi îndemnă pe toți cei care îi vizitează pagina, să meargă la să doneze sânge. “Există 7 numere de telefon la care oamenii pot suna pentru a afla informatii despre starea victimelor: 021.206.92.91, 021.313.06.05, 021.206.92.83, 021.264.87.04, 021.264.85.25, 021.206.93.75 și 021.312.25.47. Centrul de donare de sânge de pe doctor Felix a fost deschis acum 5 minute, situația fiind de urgență. Eu deja completez fișa. PS: să aveți un act de identitate. Buletin sau pașaport. PPS: cu 24 de h minim înainte să nu fi băut alcool”, spune artistul.

Nicu Alifantis și-a schimbat fotografia de profil cu o imagine în care, pe un fond negru, se află o lumânare aprinsă. “Un gând pios către toți cei afectați de tragedia din această seară de la Clubul Colectiv. Dumnezeu să-i aibă în paza Sa!”, spune el în mesajul său.

Aceeași imagine a postat-o, la fotografia de profil, și interpreta Elena Gheorghe.

Andreea Bănică își îndeamnă fanii să aprindă o lumânare și să se roage pentru tinerii morți în incendiul din clubul Colectiv. “Să aprindem o lumânare și să ne rugăm pentru tinerii morți în tragedia din capitală….Dumnezeu să-i odihnească! Am rămas fără cuvinte…”, spune artista.

Și Andra apelează atât la fani, cât și la cunoștințe, să meargă să doneze sânge pentru cei care au nevoie. “Dumnezeu să aibă grijă de ei! Știu că am mulți fani și prieteni, așa că vă rog, să dăm o mână de ajutor, să donăm sânge pentru cei care au nevoie! Sunt 155 de răniți care au nevoie de sânge în urma accidentului ce a avut loc în București. Cei care vor să doneze pot veni de la ora 8 la Centrul de transfuzii din București, de lângă Piața Victoriei, doctor Caracaș nr 2 și la centrul de donare de la Spitalul Universitar. Tot respectul pentru toți cei care merg să doneze!”, a spus Andra.

Andreea Bălan, aflată  în Statele Unite pentru o serie de concerte, a postat și ea un mesaj de condoleanțe familiilor și urări de sănătate pentru răniții din accident. “Cuvintele sunt de prisos…. Condoleanțe familiilor… Sincere urări de sănătate răniților …”, a transmis cântăreața.

Connect-r transmite “condoleanțe familiilor celor decedați seară la Colectiv! Dumnezeu să-i ierte!”.

Anda Adam,  într-o  postare  pe Facebook,  le transmite celor care-i vizitează pagina că “Ministerul Sănătății face apel la donarea de sânge”.

Un mesaj similar este transmis și de Grasu XXL. De asemenea, și el și-a schimbat imaginea de profil cu una complet neagră.

Actorul Marius Manole a oferit o mână de ajutor familiilor celor care au fost în club Colectiv vineri seară, dând share listelor cu răniți duși la spitalele Grivița, Municipal și Bagdasar.

Și Teo Trandafir s-a alăturat acestui gen de inițiativă dând share listelor cu persoane rănite, dar și unor materiale despre incendiu ale unor martori sau declarații la cald ale unora dintre procurorii care se ocupă de caz.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...

Alina Gorghiu salută că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, din dosarul privind accidentul din localitatea 2 Mai, va fi transferată

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a salutat faptul că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, care avea în soluţionare la Judecătoria Mangalia dosarul privind accidentul din localitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă