13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialIncendiu puternic la un restaurant de pe E85, la Poșta Câlnău. 14...

Incendiu puternic la un restaurant de pe E85, la Poșta Câlnău. 14 autospeciale, la fața locului

Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică la un restaurant aflat pe marginea E85, în comuna buzoiană Poşta Câlnău.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 2,30, iar reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău au trimis în zonă 14 autospeciale, dintre care nouă de stingere cu apă şi spumă, două de primă intervenţie şi comandă, una de salvare de la înălţime şi două ambulanţe SMURD.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, George Creţu, citat de News.ro, la sosirea echipajelor focul se manifesta generalizat cu degajare intensă de fum şi posibilităţi de propagare la o clădire din lemn de 1.000 de metri pătraţi.

”S-a acţionat cu un dispozitiv circular, incendiul fiind localizat după aproximativ o oră însă va fi o intervenţie de durată pe care o estimăm la minimum șase ore, urmând ca după aceea să facem o anchetă pentru a descoperi cauza probabilă a incendiului”, a declarat George Creţu.

La scurt timp după sosirea pompierilor, la faţa locului a ajuns şi proprietarul complexului care a declara că a fost sunat de un coleg şi anunţat de faptul că localul a luat foc. ”Am fost anunţat de un coleg care trecea prin zonă şi iniţial am crezut că este o glumă, am venit şi din păcate am văzut că totul este cât se poate de real. Nu ştiu ce să vă spun am fost mai devreme aici, am scos tot din priză, nu îmi dau seama ce ar fi putut provoca dezastrul”, a declarat Dan Cârlan, proprietarul restaurantului.

Conform proprietarului, restaurantul ”La căsuţe” din comuna buzoiană Poşta Câlnău avea o capacitate de aproximativ 200 de locuri şi spaţii de cazare şi era gol în momentul izbucnirii incendiului. Totodată, proprietarul a declarat că localul nu era asigurat şi că era închiriat pentru noaptea de Revelion.

Cele mai citite

Spitalul “Foişor”, actualizare cu privire la starea de sănătate a lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic vineri, starea sa generală fiind stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare, au informat reprezentanţii Spitalului...

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă