18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialÎn 10 luni România a încasat 2,4 miliarde de euro de la...

În 10 luni România a încasat 2,4 miliarde de euro de la Comisia Europeană


De la începutul anului şi până pe 22 octombrie, ţara noastră a încasat aproximativ 2,4 miliarde de euro de la Comisia Europeană.

Recent, executivul comunitar a rambursat suma de 196 milioane de euro, ca urmare a ridicării pre-suspendării Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE).

Citeşte şi: IPP: Ministerul Fondurilor Europene să comunice cum vor fi alocate viitoarele fonduri UE!

Comisia Europeană a decis deblocarea POS CCE la începutul lunii octombrie a.c. În cursul acestui an, Comisia a reluat plăţile către România şi prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programului Operaţional Regional, respectiv Programului operaţional Sectorial Transport.

Valoarea fondurilor structurale şi de coeziune returnate României de la începutul acestei perioade de programare şi până la data de 22 octombrie a.c. se ridică la 4,58 miliarde de euro, echivalentul a aproximativ 24% din totalul fondurilor structurale şi de coeziune alocate.

Tot la data de 22 octombrie a.c., valoarea sumelor solicitate Comisiei Europene pentru a fi rambursate României se ridica la aproximativ 4,8 miliarde de euro, iar rata de absorbţie curentă era de aproape 25%.

Conform datelor făcute publice de către Comisia Europeană, România se află pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă