16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialDecizia ÎCCJ: Dan Șova va fi arestat la domiciliu

Decizia ÎCCJ: Dan Șova va fi arestat la domiciliu

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus măsura arestului la domiciliu în cazul senatorului Dan Șova, acuzat de trafic de influență.

Dan Șova se prezintă, vineri, în fața judecătorului de la Înalta Curte de Casație și Justiție care decide arestarea sa în noul dosar de corupție.

Senatorul Dan Şova a fost adus în jurul orei 09.30 la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde va fi analizată propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă a acestuia, pe o perioadă de 30 de zile, pentru trafic de influenţă.

Judecătorul de drepturi și libertăți de la ÎCCJ a decis joi seara să amâne judecarea arestării lui Dan Șova pentru vineri dimineața pentru a se putea studia dosarul și a oferi inculpatului șansa de a se apăra.

Senatul a încuviințat, joi, cu 95 de voturi „pentru“ și 30 de voturi „împotrivă“, reținerea și arestarea preventivă a prietenului ex-premierului Victor Ponta. De la vot au lipsit trei sferturi din reprezentanții UDMR, dar și unii liberali și social-democrați. După publicarea hotărârii Senatului în Monitorul Oficial, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus reținerea lui Dan Șova, după care acesta a fost prezentat Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunerea de arestare preventivă. Senatorul PSD este acuzat, în acest dosar, că a luat 100.000 de euro mită pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora și o firmă de avocatură, folosindu-se de influența pe care o avea pe lângă directorul general al Centralei, Mihai Bălan.

Dosarul CET Govora este al doilea dosar penal din cele trei deschise de procurori pe numele lui Dan Șova. În primul, dosarul Turceni-Rovinari, senatorul PSD a fost trimis în judecată, în luna septembrie, alături de fostul premier Victor Ponta și alte trei persoane. În dosarul Turceni-Rovinari, senatorii au respins de două ori (25 martie și 2 iunie) solicitarea procurorilor DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Șova, acuzat de procurori că a distrus probe din dosar. Al treilea dosar ce-l are ca subiect pe senatorul PSD a fost deschis la finalul lunii noiembrie și are legătură tot cu CET Govora, Șova fiind urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu. 

Cele mai citite

Forțele israeliene au recuperat din Gaza cadavrele a trei ostatici

Forțele israeliene au recuperat cadavrele a trei ostatici din Gaza, anunță Forțele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit BBC. Trupurile aparțin lui Shani Louk, Amit Buskila...

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...
Ultima oră
Pe aceeași temă