16.8 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialIași: Copil de zece ani, găsit MORT într-o râpă. Prima ipoteză, CRIMA

Iași: Copil de zece ani, găsit MORT într-o râpă. Prima ipoteză, CRIMA

Un copil de zece ani, dat dispărut în urmă cu patru luni ,a fost găsit mort într-o râpă de un bărbat care căuta nuci, în localitatea ieşeană Costuleni, informează Mediafax.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au declanşat o anchetă penală pentru omor cu autor necunoscut, după ce într-o râpă din Costuleni a găsit trupul neînsuflețit al unui copil de zece ani despre care se presupune că a fost ucis, corpul copilului fiind găsit învelit cu o pătură și legat cu o panglică.

Pe 9 iunie, Poliția a primit o sesizare în legătură cu dispariţia unui copil de zece ani, familia minorului susţinând că l-a văzut ultima oară pe acesta în data de 29 mai.

Poliţiştii au început încă de atunci cercetările pentru găsirea copilului, iar pe parcurs cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, care a continuat ancheta.

“Copilul acesta nu locuia permanent cu părinții, stătea și la bunici. Încet-încet, am găsit un suspect care nu mai era în țară pentru a putea fi chestionat. Este vorba despre un bărbat de 44 de ani. Trebuie să facem un test ADN pentru a vedea dacă este vorba despre acesta, având mai multe probe împotriva lui“, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX prim-procurorul Carmina Pascal, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform procurorilor, bărbatul care a găsit trupul băiatului este o rudă mai îndepărtată a acestuia, care a intrat în râpă ca să culeagă nuci. Procurorii spun că pe timpul verii ar fi fost imposibil ca trupul învelit în pătură să fie văzut din drum, în condiţiile în care distanţa este mare, dealul este abrupt, iar vegetaţia din jur era bogată.

Cele mai citite

Stoltenberg cere țărilor NATO un sprijin mai puternic pentru Ucraina. Iohannis încă n-a convocat CSAT, pe tema sistemului Patriot

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, solicită țărilor aliate ca, la următorul Summit, cel din iulie 2024, să aprobe un sprijin mai puternic pentru...

Toni Greblă, AEP: Aproximativ 100 de milioane de buletine de vot, tipărite şi distribuite pentru alegerile din 9 iunie

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a anunţat marţi că aproximativ 100 de milioane de buletine de vot au fost tipărite pentru alegerile din...

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...
Ultima oră
Pe aceeași temă