24.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialHollande: Putin să susţină "integritatea teritorială" a Ucrainei

Hollande: Putin să susţină “integritatea teritorială” a Ucrainei

Preşedintele francez François Hollande l-a îndemnat, luni, pe Vladimir Putin, în cadrul unei convorbiri telefonice, să susţină o “tranziţie paşnică” în Ucraina şi “integritatea teritorială” a acestei ţări, relatează AFP, relatează Mediafax.

Citeşte şi: Presă: Nave ruseşti, pe coasta ucraineană a Crimeii

Hollande a discutat la telefon cu preşedintele rus şi a subliniat că “formarea aşteptată a unui Guvern de largă reprezentare trebuie să permită organizarea alegerilor prezidenţiale şi realizarea reformelor indispensabile” în Ucraina, potrivit unui comunicat al preşedinţiei.

“Trebuie să facem totul pentru a acorda un ajutor financiar Ucrainei în această perioadă dificilă, pentru a susţine modernizarea economică”, a declarat preşedintele francez, în timp ce Ucraina s-a adresat Occidentui pentru a obţine o asistenţă financiară.

“Uniunea Europeană şi Rusia ar trebui să lucreze împreună în acest sens”, a subliniat Hollande, care a fost de acord cu Vladimir Putin “să continue consultările lor”.

Citeşte şi: Moscova nu recunoaşte noile autorităţi de la Kiev

Această discuţie a avut loc în contextul contestării de către Rusia a legitimităţii noilor autorităţi de la Kiev. Moscova a denunţat luni “metodele dictatoriale” ale noilor autorităţi ucrainene, după ce acestea au lansat un mandat de arestare împotriva fostului preşedinte Ianukovici.

Cele mai citite

Consiliile de Administrație ale TAROM și CNAB nu mai sunt funcționale. Se rupe coaliția în companiile de stat?

Consiliile de Administrație (CA) ale TAROM și Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) nu mai sunt funcționale, în acest moment, au declarat, pentru “România liberă”,...

Comisia Europeană a clarificat sprijinul acordat fermierilor în caz de evenimente meteorologice excepţionale

Comisia Europeană a adoptat, joi, o comunicare care clarifică utilizarea forţei majore şi a circumstanţelor excepţionale în sectorul agricol din UE în cazul unor...

Congresul spaniol dominat de socialiști a votat amnistia separatiștilor catalani

Deputaţii spanioli au adoptat joi definitiv o lege de amnistie în favoarea separatiştilor catalani, o măsură foarte controversată a guvernului de stânga al premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă