27.6 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialDosarul dezinfectanților: Tun de 8 milioane de lei, dat de Hexi Pharma....

Dosarul dezinfectanților: Tun de 8 milioane de lei, dat de Hexi Pharma. Directoarea Flori Dinu și soția lui Condrea, inculpate. Lista infracțiunilor

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de SC Hexi Pharma CO SRL pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, şi faţă de Flori Dinu, director general al firmei, pentru complicitate la evaziune fiscală, se precizează într-un comunicat.  Tot în acest dosar, Uliana Ochinciuc este anchetată, sub control judiciar, pentru spălare de bani. 

DNA susţine că, în perioada 2008 – 2016, Hexi Pharma a evidenţiat în actele contabile operaţiuni fictive de intermediere a achiziţiilor de bunuri, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi diminuării obligaţiilor de plată către bugetul de stat cu o sumă estimată în această etapă a cercetărilor la aproximativ 8 milioane lei. 

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile, imobile şi conturilor bancare dobândite prin infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de bani, bunuri supuse confiscării speciale indiferent de identitatea proprietarului actual, după cum urmează: 23 de imobile situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, 32 de autoturisme, utilaje, echipamente şi instalaţii destinate procesului de producţie şi conturi bancare deschise în România, Cipru, Elveţia şi Germania de către persoanele care au participat la săvârşirea infracţiunilor sau care au obţinut beneficii în urma acestora. 

Citeşte şi Directoarea generală a Hexi Pharma, Flori Dinu, pusă sub acuzare pentru complicitate la delapidare

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale şi față CPS CHEMICAL & PHARMACEUTICAL SOLUTIONS LTD și HATOM LIMITED LTD, ambele din Cipru, pentru complicitate la evaziune fiscală și spălare a banilor, dar şi faţă de PANAITESCU MIRON-VICTOR, administrator la mai multe societăți comerciale, OCHINCIUC ULIANA și OCHINCIUC RADU, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de spălare a banilor,

Suspecta S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L. a fost ajutată la săvârșirea acestor fapte de către persoanele juridice înregistrate în Cipru, respectiv CHEMICAL & PHARMACEUTICAL SOLUTIONS și HATOM LIMITED, societăți afiliate companiei din România care figurau în aceste tranzacții ca intermediari cu rolul exclusiv de a diminua profitul real al societății române.

Din extrasele bancare ale acestor societăți rezultă că activitatea lor nu avea un scop comercial real, singura rațiune pentru care au fost înființate fiind realizarea circuitelor comerciale fictive. Societățile nu au angajați, nu au alți parteneri de afaceri și nu au nici un fel de activitate pe teritoriul Ciprului, toate actele îndeplinite în numele lor aparținând în realitate reprezentanților HEXI PHARMA CO S.R.L.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă