18.5 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialHCM, pe urmele Oltchimului

HCM, pe urmele Oltchimului

Începând de sâmbătă, campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, seamănă un pic mai mult cu superformaţia de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea. Acest lucru a fost punctat şi de directorul executiv al grupării constănţene, Nurhan Ali, la prezentarea ultimelor trei achiziţii.

„Ne dorim să devenim un fel de Oltchim al competiţiei masculine. Cel puţin pe plan intern, vrem să nu mai avem rivali în timp ce, în Europa, vrem să fim abonaţi la fazele superioare ale competiţiilor continentale. Este greu să faci o comparaţie în condiţiile în care Oltchim are în spate o experienţă de 30 de ani. Totuşi, încet, dar sigur, ne apropiem de standardele echipei campioane la feminin”, a declarat oficialul constănţean.

HCM Constanţa a profitat de problemele financiare de la UCM Reşiţa şi a adus doi jucători componenţi ai acestei formaţii, care erau liberi de contract şi care sunt oameni de bază în echipa naţională.
Alexandru Stamate şi Gheorghe Irimescu au semnat contractele cu echipa de pe litoral, la fel ca Bogdan Criciotoiu, un tânăr jucător sosit de la Pandurii Tg. Jiu. Criciotoiu este o veritabilă speranţă a handbalului masculin românesc, un inter pe care HCM vrea să îl propulseze la prima reprezentativă.

Despre achiziţiile mai sus menţionate, Ion Crăciun a declarat: „Ne-am dorit jucătorii pe care i-am adus pentru că avem probleme pe posturile respective, avem jucători pe final de contract şi câţiva sunt accidentaţi şi nu-i mai putem folosi. Mă bucur că am găsit înţelegere şi băieţii au venit cu inima deschisă la HCM Constanţa, care este un club de tradiţie ce în ultimul timp a obişnuit oamenii de sport din ţară cu performanţe şi asta ne obligă să fim atenţi în paşii următori”.

Tot în această iarnă, la HCM a mai sosit şi pivotul Marius Novanc, acesta suplinind absenţa lui Silviu Băiceanu, care este accidentat şi în imposibilitatea de a mai juca până la finalul sezonului.

DEPLASARE

Dublă importantă

Cu noile achiziţii în lot, HCM va aborda două partide extrem de importante. Primul joc va avea loc miercuri, la Oradea, în compania formaţiei CSM din localitate. Imediat după acest joc, Toma şi compania vor merge la Bucureşti, de unde pleacă în Croaţia, unde, sâmbătă, vor juca primul lor meci oficial din 2011, în grupele Ligii Campionilor. Echipa de pe litoral va juca în compania echipei Croaţia Zagreb, unde evoluează şi celebrul Ivano Balic.

9 jucători de echipă naţională se află în acest moment în lotul celor de la HCM Constanţa.

Cele mai citite

Ciolacu și Grindeanu se întâlnesc cu președintele DP World, investitor din Dubai

Șeful Guvernului României, Marcel Ciolacu, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, se întâlnesc, în ziua de 15 mai 2024, cu Sultan Ahmed bin Sulayem, președinte...

Iohannis reacționează la vestea tragică din Slovacia. “Sunt șocat să aflu”

Klaus Iohannis s-a declarat șocat de faptul că premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. "Şocat să aflu de faptul că prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico,...

Roberta Metsola: Tbilisi, te auzim! Te vedem

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, şi-a exprimat, marţi, sprijinul pentru poporul georgian, într-o postare pe reţelele de socializare, potrivit actualitate.org. Roberta Metsola, mesaj pentru georgieni:...
Ultima oră
Pe aceeași temă