27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialHCM – calcule pentru calificare

HCM – calcule pentru calificare

Chiar dacă a fost învinsă cu zece go­luri diferenţă în ulti­­mul meci euro­pean, HCM Constanţa a reuşit să urce un loc în ierarhia grupei B din Liga Campionilor. Pentru a se califica mai departe, trebuie însă să mai urce un loc.

Poziţia a patra este ultima care asigură calificarea în optimi, fază a întrecerii pe care a mai atins-o o dată în precedentele şase participări în competiţia supremă a handbalului de club continental. 

Obiectivul trupei pregătite de Svonko Sundovski este calificarea în optimi, iar în calea îndeplinirii lui stă Celje Pivovarna Lasko. Cotată cu cea mai slabă şansă în grupa de şase, echipa slovenă a reuşit să surprindă şi, la capătul a opt meciuri, se află pe poziţia râvnită de HCM, dar şi de suedezii de la Savehof. Din fericire pentru sloveni, ei vor juca meciul decisiv în faţa propriilor suporteri şi chiar în compania constănţenilor. După meciul de sâmbătă, învingătoarea este aproape sigură de calificare.

Calculele sunt simple. Celje şi HCM au câte patru puncte. Dacă Toma şi compania se impun, HCM va face şase puncte înaintea ultimei etape din faza grupelor.

Celje poate învinge în ultima rundă, dar nu va mai putea depăşi echipa de pe litoral, deoarece aceasta din urmă are avantajul meciurilor directe. Aceeaşi situaţie este valabilă şi în cazul unei egalităţi în clasament, între HCM şi Savehof.

Pe scurt, dintre cele trei echipe care au câte patru puncte, dacă învinge sâmbătă, HCM are cele mai mari şanse la ocuparea ultimei poziţii calificante în optimile Ligii. „Este un meci crucial pentru noi. Am muncit foarte mult şi sper să reuşim să ne impunem. Celje este foarte puternică pe propriul teren, dar nu ne sperie. Este o echipă bună, dar nu de nivelul celor de la Veszprem sau Kiel. În Slovenia se poate câştiga“, a declarat Mihai Popescu.  

Fără rival în Liga Naţională 

HCM Constanţa este la a şaptea participare în grupele Ligii Campionilor. Constănţenii şi-au obţinut dreptul de a participa în competiţia supremă a handbalului continental de club, după ce au câştigat competiţia internă. Şi anul acesta, echipa de pe litoral este lider detaşat în clasamentul Ligii Naţionale şi se îndreaptă cu paşi repezi către o nouă participare în Liga Campionilor.

7 participări în Liga Campio­ni­lor a adunat HCM Con­s­tan­ţa, în scurta sa istorie. 

 

Cele mai citite

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Iohannis, la Consiliul European, unde se discută sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, mâine şi poimâine, la Consiliul European, la Bruxelles, printre subiectele reuniunii numărându-se sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, respectiv...

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...
Ultima oră
Pe aceeași temă