15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialHargita: Locatarii unui bloc, evacuați în urma unui incendiu

Hargita: Locatarii unui bloc, evacuați în urma unui incendiu

Locatarii unui bloc din Harghita au fost evacuați, luni seară, după ce proprietarul unuia dintre apartamente a dat foc locuinței în mod intenţionat, informează Mediafax.

Incendiul a izbucnit la un apartament dintr-un bloc cu două etaje, aflat în vecinătatea gării din satul Hodoșa, un locatar, vecin al proprietarului apartamentului incendiat, solicitînd sprijinul pompierilor prin Serviciul unic de urgenţă 112, a declarat șeful Centrului Operațional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Ovidiu Dudu.

“Incendiul s-a produs în urma acțiunii intenționate a proprietarului apartamentului, care se afla sub influența băuturilor alcoolice”, a precizat Ovidiu Dudu.

Potrivit reprezentntului ISU Harghita, două echipaje de pompieri de la Garda 2 Toplița cu două autospeciale s-au deplasat la intervenție și, în primă fază, le-au evacuat pe cele 15 persoane care locuiesc în imobil, casa scării fiind inundată de un fum gros.

Pompierii care intervin pentru stingerea incendiului au spus că în apartamentul cuprins de flăcări locuiește o familie formată din părinții și fiul acestora în vârstă de 30 de ani, care au consumat, luni seară, o cantitate mare de alcool, s-au certat și au făcut scandal.

Bărbatul și fiul său au devenit violenți și cu vecinii care au chemat pompierii, înjurându-i și îmbrâncindu-i.

În incendiu au ars două camere, mobilierul și mai multe haine, pagubele fiind estimate la aproximativ 25.000 de lei.

În prezent, incendiul a fost localizat și pompierii intervin pentru lichidarea acestuia.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...
Ultima oră
Pe aceeași temă