32.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialHAOS pe şoselele din România. Ce s-a întâmplat marţi în ţară din...

HAOS pe şoselele din România. Ce s-a întâmplat marţi în ţară din cauza vremii

Vântul, ninsorile şi ploile torenţiale au făcut ravagii în ţară şi au afectat Capitala, porturile din judeţul Constanţa, precum şi o serie de regiuni din centrul şi sudul ţării. Conducătorii auto că au obligaţia ca pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă.

Lapoviţa şi ninsorile au blocat traficul. Anvelopele de iarnă, OBLIGATORII

Poliţia Rutieră Braşov a restricţionat accesul pe DN1 dinspre localitatea braşoveană Dârste către Bucureşti, marţi, de la ora 12.00, pentru toate autovehiculele care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă, care sunt obligate să se întoarcă din drum, în condiţiile în care ninge abundent, conform Mediafax.

Începând cu ora 14.45 au fost închise, pentru deszăpezire, DN1 Braşov – Predeal, DN1A Săcele (judeţul Braşov) – limita cu judeţul Prahova, DN73 Bran (judeţul Braşov) – limita cu judeţul Argeş, DN73A Predeal – Râşnov şi DN2D Ojdula (judeţul Covasna) – limita cu judeţul Vrancea.

În judeţul Braşov ninge abundent, depunându-se un strat de câţiva centimetri de zăpadă pe carosabil, atât pe DN1, cât şi pe DN73 spre Argeş şi DN11 spre Covasna.

Traficul rutier a fost întrerupt, marţi dimineaţă, timp de aproape două ore, pe DN 11 şi pe DN2D, în judeţul Covasna, după ce mai multe maşini nu au mai putut înainta din cauza zăpezii şi au blocat şoseaua. Conform Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, s-a intervenit cu utilaje de deszăpezire şi a fost împrăştiat material antiderapant, iar începând cu ora 10.45 traficul a fost reluat, la ieşirea din Breţcu către Oituz. De asemenea, în jurul orei 9.00 a fost blocat şi DN2D Ojdula, la limita cu judeţul Vrancea, unde mai multe autovehicule neechipate pentru iarnă nu au mai putut înainta din cauza viscolului şi a zăpezii de pe carosabil, În jurul orei 10.45 a fost reluată circulaţia şi pe acest drum, după ce s-a intervenit cu utilaje.

Circulaţia rutieră a fost îngreunată, marţi, şi în judeţul Harghita, din cauza ninsorii. Zăpada a ajuns până la cinci centimetri pe carosabil, iar pe DN 13 A, care face accesul în staţiunea Harghita Băi, mai mulţi şoferi au rămas cu maşinile blocate în zăpadă. În judeţul Harghita a început să ningă marţi dimineaţă, în jurul orei 04.00, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă între 1 şi 5 centimetri în pasurile şi trecătorile de pe drumurile naţionale din judeţ. O situaţie specială se înregistrează la Hargita Băi, unde ninge viscolit, iar zăpada adunată pe carosabil depăşeşte cinci centrimetri, în timp ce în afara şoselei s-a depus un strat de peste 10 centimetri de zăpadă.

Un microbuz şcolar care transporta copii la şcoală a rămas înzăpezit, marţi dimineaţă, în comuna Vintileasca din judeţul Vrancea, unde ninge viscolit. Pentru scoaterea maşinii din zăpadă s-a intervenit cu un utilaj al primăriei.

Circulaţia rutieră pe DN 17, care face legătura între Transilvania şi Moldova, a fost îngreunată în judeţul Bistriţa-Năsăud din cauza lapoviţei, în timp ce pe crestele din Pasul Tihuţa a nins. Zăpada s-a depus într-un strat de câţiva centimetri.

Citeşte şi Cauciucurile de iarnă, OBLIGATORII în zonele afectate de ninsori

Circulaţia feroviară între Braşov şi Predeal, închisă

Circulaţia feroviară între Braşov şi Predeal este închisă pentru eliberarea gabaritului căii ferate de copacii căzuţi între staţiile Dârste-Timişu de Sus, pe firul II şi Timişu de Sus-Predeal, informează, marţi, Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA.

Potrivit sursei citate, echipele feroviare aflate la faţa locului intervin cu drezine pantograf pentru tăierea copacilor căzuţi între staţii Dârste – Timişu de Sus – Predeal, pe firul II.

Citeşte şi Circulaţia feroviară între Braşov şi Predeal, ÎNCHISĂ

Porturile din Constanţa, închise

Toate porturile navale şi fluviale din judeţul Constanţa sunt închise, marţi dimineaţă, din cauza vântului puternic, iar o navă de croazieră cu aproximativ 500 de pasageri la bord, care trebuia să acosteze în Portul Constanţa, a fost redirecţionată, din cauza furtunii, în portul bulgăresc Nessebar, conform Mediafax.

Potrivit autorităţilor portuare, operaţiunile au fost sistate în porturi deoarece vântul suflă cu 60 – 70 de kilometri la ţărm, iar în larg poate depăşi 80 de kilometri la oră. Tot din cauza vântului puternic a fost restricţionată şi deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către Portul Constanţa Sud – fluvial.

Citeşte şi VIDEO: Toate porturile navale şi fluviale din Constanţa, ÎNCHISE

Bucureşti

Capitala se află sub cod portocaliu de ploi până miercuri. Până la această oră, mai multe străzi au fost inundate şi peste 20 de maşini au rămas blocate.

Troleibuzele liniilor 71, 93 şi 96 circulă deviat de pe Bulevardul Vasile Milea, din cauza unor probleme la reţeaua electrică, iar traficul tramvaielor 1, 8, 11 şi 25, a fost blocat din cauza unor copaci rupţi de vânt care au căzut pe linie.

O femeie a fost rănită de un copac doborât de vânt în zona Piaţa Presei Libere şi a fost transportată la spital de un echipaj SMURD. Femeia, în vârstă de 31 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral şi, probabil, o fractură de femur, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Daniel Vasile Daniel Vasile.

Circulaţia feroviară este blocată pe un fir, în apropierea Capitalei, între staţiile Chiajna – Grădinari şi Crivina – Periş, din cauza unor copaci care au căzut pe gabaritul căii ferate. În urma incidentului, firul II a fost închis, trenurile putând circula doar pe firul I între staţiile Chiajna – Grădinari şi Crivina – Periş.

Citeşte şi FOTO+VIDEO. Bucureştiul, sub cod portocaliu de ploi

Cum va evolua vremea

Administaţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionare de Cod portocaliu de ploi în Capitală şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Constanţa, de luni, ora 21.00, până miercuri, ora 02.00.

De asemenea, de luni, ora 13.00, până miercuri, ora 08.00, sunt sub atenţionare de cod galben de ploi judeţele Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Golj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Galaţi.

Cantităţile de precipitaţii vor vor depăşi local 35 de litri pe metru pătrat şi izolat, între 60-70 litri pe metru pătrat. În sudul şi sud-estul teritoriului vântul se va intensifica, cu viteze de 50-70 km/h, iar în Bărăgan şi Dobrogea se vor depăşi temporar 80 km/h.

Cele mai citite

Ana-Maria Brânză, mesaj trist, dar realist: Este o reuşită faptul că avem un sportiv calificat, pe floretista Mălina Călugăreanu, la Jocurile Olimpice de la...

Fosta campioană olimpică, mondială şi europeană Ana-Maria Brânză a declarat, sâmbătă, că toată lumea trebuie să accepte că pentru scrima românească este o reuşită...

Zelenski participă în Singapore la conferinţa Shangri-La Dialogue. Ce va discuta cu Lloyd Austin

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns sâmbătă în Singapore pentru conferinţa Shangri-La Dialogue, unde se va întâlni cu secretarul american al apărării Lloyd Austin,...

Alegeri istorice în Mexic. O femeie ar putea ocupa pentru prima dată funcția de președinte

Pe 2 iunie, mexicanii își vor alege viitorul președinte într-o cursă istorică în care o femeie ar putea ocupa pentru prima dată funcția supremă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă