14.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialHalep – Azarenka: Duel între leoaice. Fissette, de partea adversarei! Avancronică US...

Halep – Azarenka: Duel între leoaice. Fissette, de partea adversarei! Avancronică US Open 2015

Simona Halep, 2 WTA, și Victoria Azarenka, 20 WTA vor duce o luptă strânsă, miercuri, în sferturile de finală ale US Open. Fiecare pornește cu atuurile sale, iar meciul se anunță unul foarte spectaculos.

Halep, 23 ani și Azarenka, 26 ani s-au întâlnit până acum de două ori, în 2012, în ambele cazuri impunându-se bielorusa, însă acele meciuri își pierd relevanța o dată cu forma atinsă de Halep în ultimii 2 ani. Mai important este poate istoricul celor două de până acum.

Halep a depășit de mult statutul de jucătoare nou venită în top 10 mondial, ea menținându-se între primele 5 jucătoare ale lumii începând din 17 martie 2014 și până în prezent. Problemele pe care le-a avut în acest sezon au apărut pe zgură și s-au prelungit pe iarbă, însă hard-ul a fost suprafața pe care a avut evoluții la cel mai înalt nivel. Cu trei titluri câștigate (în prima parte a anului) și două finale (în SUA), toate pe hard, românca a început cu mare încredere US Open.

Urmărește aici LIVE TEXT Simona Halep – Victoria Azarenka: ora 20.00. Meci infernal în drumul spre titlu. US Open 2015

De cealaltă parte Azarenka, fost lider mondial, vrea să ajungă din nou între primele tenismane ale lumii cât mai repid cu putință, drept urmare și ascensiunea sa galopantă de anul acesta (locul 20 în prezent după ce a început 2015 ca număr 42 WTA). În top 3 mondial timp de 3 sezoane consecutive, Azarenka a fost secerată de accidentări în a doua parte a lui 2013 și tot anul 2014. Revenirile sale nu au fost constante, însă o dată cu angajarea noului său antrenor jocul său a cunoscut o explozie.

Ambele jucătoare evoluează fantastic pe hard, astfel că fiecare dintre ele va încerca să-și folosească la maximum atuurile pe care le deține.

Rezultate la US Open, începând cu turul 1: HALEP – Erakovic 99 WTA (6-2, 3-0 abandon adversară), Bondarenko 104 WTA (6-3, 6-4), Rogers 154 WTA (6-2, 6-3), Lisicki 24 WTA (6-7, 7-5, 6-2); AZARENKA – Hradecka 56 WTA (6-1, 6-2), Wickmayer 92 WTA (7-5, 6-4), Kerber 11 WTA (7-5, 2-6, 6-4), Lepchenko 46 WTA (6-3, 6-4).

Citește și US Open: Kvitova o amenință pe Halep în clasament. Cum își poate păstra românca locul 2

Cum poate câștiga Halep duelul cu Vika și Fissette

Jucătoarea din Belarus și-a luat un expert în reanimarea jucătoarelor care au ieșit din top dar care vor să revină acolo sus. Iar acesta este nimeni altul decât Wim Fissette, fostul antrenor al Simonei Halep din 2014.

Un atu al Victoriei Azarenka, Wim Fissette este poate cel mai potrivit om care ar putea-o ajuta pe bielorusă să ajungă iar în top 5. În plus antrenorul belgian cunoaște o mulțime de lucruri despre fosta sa elevă, astfel că Simona ar putea fi ca o carte deschisă pentru Azarenka.

Într-un astfel de duel se va impune jucătoarea care va își va ajusta și va schimba la timp strategia. Halep nu va beneficia de elementul surpriză în fața adversarei sale, astfel că în caz de nevoie va trebui să încerce să vină cu strategii noi.

 Citește și Simona Halep se impune în THRILLER-UL cu Lisicki, scor 6-7, 7-5, 6-2. Cine urmează în sferturi

De asemenea Azarenka nu practică genul de tenis care să-i pună mari probleme româncei, cu lovituri puternice și lovituri riscante trimise pe liniile terenului, greu de ajuns. Sportiva din Belarus preferă lovituri cu o anumită marjă, astfel încât să nu riște să trmită mingea în out. Ea preferă să-și domine adversarele de pe linia de fund a terenului, plimbându-le foarte mult, cam ceea ce face și Halep. Totuși Vika ar putea să o surprindă pe Halep cu o strategie nouă, eventual al sfaturile lui Fissette.

Un joc agresiv al Simonei ar putea-o pune în mari dificultăți pe Azarenka. De aceea românca va avea șanse mai mari dacă va lovi puternic, va juca în lung de linie, cu urcări la fileu. Este o imagine de ansamblu greu de imaginat, având în vedere ceea ce a jucat Halep până acum, mai ales problemele pe care le-a avut cu Lisicki. Rămâne însă o strategie care ar putea da roade.

Citește și Halep, înaintea duelului cu Azarenka: “Sper să mă recuperez. Mă aștept la un meci foarte greu”

Halep vs Azarenka, în cifre

Halep: 23 ani, 2 WTA (cel mai bun din carieră), 3 titluri și 2 finale pierdute – 2015, 11 titluri în carieră, 1 finală de Grand Slam (Paris 2014), cea mai bună performanță la US Open – sferturi 2015.

Azarenka: 26 ani, 20 WTA (fost lider WTA), o finală pierdută – 2015, 17 titluri în carieră, 2 titluri Grand Slam (Australia 2012, 2013), cea mai bună performanță la US Open – finalistă (2012, 2013).

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Dispută Brazilia-Israel: Președintele Lula da Silva și-a revocat ambasadorul de la Tel Aviv

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva l-a revocat pe ambasadorul său în Israel și l-a trimis în calitate de reprezentant special la Geneva,...

Putin avertizează Occidentul „să nu se joace cu focul” permițând Ucrainei să folosească armele primite în atacuri în interiorul Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat marţi Occidentul că membrii NATO din Europa se joacă cu focul prin propunerea de a permite Ucrainei să...

Israelul justifică acțiunea militară de la Rafah împotriva Hamas prin existența unor tuneluri sub frontiera egipteană

Israelul afirmă că există tuneluri sub frontiera egipteană cu Fâşia Gaza pentru a justifica ofensiva sa la Rafah împotriva Hamas, a acuzat miercuri "o...
Ultima oră
Pe aceeași temă