Madelenele după rețeta Sandei Marin sunt gustări potrivite pentru orice membru al familiei. Se pregătesc repede, cu ingrediente puține și ieftine.
Citește și: FOTO. Câte cuburi de zahăr conțin cele mai consumate alimente
Ingrediente
– trei ouă
– 125 g de unt proaspăt
– 125 g de zahăr pisat
– 125 g de făină
Citește și: Top 10 MITURI despre alimentele nesănătoase
– o linguriță cu apă de flori sau esență de vanilie sau rom
– unt pentru uns formele
Mod de pregătire
Se topește untul, apoi se bat ouăle cu zahărul, până se albesc.
Se adaugă apa de flori sau esența și făina cernută. Se toarnă încet untul topit și se amestecă încontinuu.
Citește și: Cinci legume care aduc mai multe beneficii asupra sănătății dacă sunt gătite
Se ung cu unt forme mici de tablă sau de silicon și se umplu trei sferturi cu compoziție.
Se așază formele pe tava cuptorului și se coc la foc potrivit.
Se scot din forme înainte de a se răci și se pun pe sită să se răcească.