14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialGruparea Ansar al-Sharia a ajuns pe lista organizaţiilor teroriste

Gruparea Ansar al-Sharia a ajuns pe lista organizaţiilor teroriste

Gruparea Ansar al-Sharia a fost introdusă pe lista organizaţiilor teroriste din cauza legăturilor pe care le are cu organizaţia Al-Qaida, a anunțat Consiliul de Securitate al ONU.

Astfel, un embargou asupra armelor, îngheţarea activelor şi interdicţii internaţionale de călătorie vizând membrii grupului islamist radical au intrat în vigoare la cererea Marii Britanii, Franţei şi Statelor Unite, anunță Mediafax.

Gruparea jihadistă libiană Ansar al-Sharia este deosebit de bine "înrădăcinată" la Benghazi, al doilea oraş al Libiei, situat la distanţa de 1.000 de kilometri est de Tripoli. Ea a fost deja calificat drept "terorist" de către Statele Unite şi autorităţile libiene.

Formaţiunea a fost acuzată de implicare în atentatul de la Benghazi care s-a soldat, în septembrie 2012, cu moartea ambasadorului american şi altor trei cetăţeni ai Statelor Unite.

Decizia ONU afectează Ansar al-Sharia Benghazi, precum şi grupul afiliat Ansar al-Sharia Derna, ambele având legături cu Al-Qaida în Maghrebul Islamic (AQMI) şi alte grupuri extremiste.

Potrivit documentelor depuse de cele trei ţări care au solicitat înscrierea pe lista neagră a ONU, ramura din Benghazi a operat mai multe tabere de antrenament pentru combatanţi, în special în Siria, Irak şi Mali, mai scrie Mediafax.

Jumătate din cei 24 de combatanţi care au atacat complexul de gaze de la In Amenas din Algeria, în 2013, au frecventat aceste tabere.

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă