32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialGiganţii din Manchester fac legea în Premier League

Giganţii din Manchester fac legea în Premier League

După ce au aruncat cu bani în stânga şi în dreapta, şeicii de la Mancester City se pot declara mulţumiti. Echipa lor ocupă primul loc în Premier League, alături de marii rivali de la United.

După trei etape, “cetăţenii” au acumulat 9 puncte. Duminică, aceştia au zdrobit-o pe Tottenham, semi-finalista de anul trecut din Liga Campionilor, chiar pe White Hart Lane, scor 5-1. Omul meciului a fost bosniacul Edin Dzeko, autor a nu mai puţin de patru goluri. Cei 36.150 de spectatori care au umplul arena londoneză au fost prezenţi la cea mai mare umilinţă suferitâ de Tottenham în ultimii ani.

Bazându-se pe principiul “ce poate City, United poate şi mai mult”, Ronney şi compania au făcut uitat succesul răsunator al concitadinilor. 75.448 de spectatori au asistat la măcelul de pe Old Trafford, Arsenal fiind învinsă cu incredibilul scor de 8-2. A fost cea mai drastică înfrângere suferită de “tunari” din 1896 (!) încoace.

Totuşi, jocul extraordinar al lui Manchester United nu a venit întâmplător. Sir Alex Ferguson a întinerit într-o manieră inteligentă lotul. Pe lângă portarul De Gea, Ferguson a mai adus l-a adus pe Ashley Young de la Aston Villa şi l-a păstrat la club pe Danny Wellbek, împrumutat în ultimele sezoane. Dar omul meciului a fost un jucător statornicit la Manchester, Wayne Rooney. A executat ca la carte două lovituri libere şi a transformat fară emoţii un penalty.

După cum se prezintă acest început de sezon, se pare că titlul va fi o afacere în doi. Însă, după cum amintea şi Alex Ferguson, nu sunt de neglijat echipe precum Chelsea sau Liverpool.

Cele mai citite

Pentru vara 2024, românii au pus în topul destinațiilor de vacanță Madeira și Seychelles

Cele mai multe vacanțe, din această perioadă, se desfășoară în familie, de aceea Eturia a conturat un set de oferte care faciliteză călătoriile în Europa pentru...

Mașinile maro, negre și gri au cel mai ridicat kilometraj mediu din România

Deși culorile monocromatice precum alb, gri și negru domină piața vehiculelor la mâna a doua, mașinile vopsite în aceste culori nu sunt neapărat folosite...

Se împart funcțiile de vârf la NATO și la UE. Nu apare vreo poziție disponibilă pentru Klaus Iohannis

Imediat după alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 se negociază funcțiile de vârf la nivelul Uniunii Europene, în paralel cu negocierile pentru postul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă