13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialGhiță e sprijinit de o gașcă din SRI. De ce e paralizat...

Ghiță e sprijinit de o gașcă din SRI. De ce e paralizat Iohannis? | OPINIE

Este foarte ciudat faptul că nimeni nu e tras la răspundere pentru fuga lui Sebastian Ghiță. Klaus Iohannis, în calitatea de șef al CSAT, ar trebui să pună întrebări șefilor SRI.

Dintr-un loc necunoscut Sebastian Ghiță își duce mai departe campania toxică menită să discrediteze în principal Direcția Națională Anticorupție și în plan secundar Justiția cu totul.

Inculpatul Ghiță folosește în campania de PR negru toate “parteneriatele media“ de care dispune. 

Ghiță este cunoscut publicului ca patron al televiziunii RTV, dar acesta e doar unul dintre canalele prin care intoxică România. Din acest motiv Ghiță este mai nociv decât securistul Dan Voiculescu. 

Sursă contor: Rise Project

 

!function(e,t,n,s){var i=”InfogramEmbeds”,o=e.getElementsByTagName(t),d=o[0],a=/^http:/.test(e.location)?”http:”:”https:”;if(/^/{2}/.test(s)&&(s=a+s),window[i]&&window[i].initialized)window[i].process&&window[i].process();else if(!e.getElementById(n)){var r=e.createElement(t);r.async=1,r.id=n,r.src=s,d.parentNode.insertBefore(r,d)}}(document,”script”,”infogram-async”,”//e.infogr.am/js/dist/embed-loader-min.js”);


 



Felix își ducea campaniile de denigrare prin produsele lui media. În cazul lui Ghiță metoda e mult mai perversă. Acesta controlează pe ascuns produse despre care publicul crede că relatează obiectiv situația. Mulți dintre „partenerii media“ ai lui Ghiță sunt și ei, la rândul lor, inculpați în diverse dosare de corupție și șantaj de presă. 

Pe toate aceste canale, Ghiță își difuzează mesajele prin care pretinde că face dezvăluiri șocante. Dezvăluirile sunt însă un pretext pentru altceva mai mare. 

Impulsionat de victoria în alegeri a PSD și de faptul că infractorul Liviu Dragnea va prelua guvernarea prin mario­nete, Ghiță uneltește la un plan în care beneficiază de susținerea multor politi­cieni cu probleme penale din actualul Parlament. 

Prin diverse cozi de topor, unele dintre ele chiar finanțate de Ghiță, acesta caută să impună o comisie parlamentară care să verifice „abuzurile“ reclamate. 

Pasul doi este folosirea “concluziilor“ pentru justificarea impunerii unor schimbări majore în legislația care permite acum Justiției să bage la închisoare politicienii corupți și îmbogățiți prin parazitarea resurselor statului. Planul cuprinde și modificarea legii care l-a oprit pe condamnatul Dragnea să înhațe funcția de prim-ministru. Pentru că PSD nu ar avea credibilitate cu o astfel de inițiativă, nu e deloc o întâmplare că se fac aceste demersuri din tabăra PMP. 




Faptul că Ghiță uneltește pervers, prin pârghiile de care dispune, pentru a bloca Justiția e firesc pentru un asemenea individ. 

Cu totul anormală este paralizia unor instituții importante. Este grav faptul că nimeni nu a fost demis după ce Ghiță a fost lăsat să scape. 

Chestorul Liviu Vasilescu, șeful Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției, este în mod ciudat lăsat pe funcție, deși instituția era responsabilă legal de supravegherea lui Ghiță. De asemenea, șefii SRI nu sunt întrebați de ce mai este susținut Ghiță de grupări din interiorul servi­ciului. Șeful CSAT, președintele Klaus Iohannis, ar trebui să-i ia la întrebări pe tema aceasta pe Hellvig și Coldea. 

Faptul că nimeni, dar absolut nimeni nu plătește pentru fuga lui Ghiță demonstrează că instituții întregi sunt paralizate de grupurile care îl susțin pe inculpatul fugar.


De același autor, pe aceeași temă: Sebastian Ghiță și-a bătut joc de toți șefii SRI, mai ales de cei care l-au inventat | OPINIE

Dacă dispariția inculpatului Ghiță nu a fost aranjată chiar de grupul din SRI care l-a creeat și susținut, modul cum a ales să fugă incupatul aflat sub control este umilitor pentru conducerea serviciului de informații. Citește aici tot editorialul! 




 Gravatar Carti scrise de Mălin Bot Pagina de Facebook Google Plus Canalul de Youtube

 

 

 

 

Cele mai citite

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Aproape 80 de percheziții, în 4 județe și în Capitală, într-un dosar de contrabandă cu țigări. Prejudiciu de aproape 13 mil. euro

Aproape 80 de percheziţii au loc în această dimineaţă în 14 judeţe şi în Capitală, într-o cauză ce vizează destructurarea a două grupuri infracţionale...
Ultima oră
Pe aceeași temă