14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialGermania va cumpăra un sistem antirachetă cu rază medie

Germania va cumpăra un sistem antirachetă cu rază medie

Germania a semnat un contract pentru achiziţionarea unui sistem de apărare antirachetă dezvoltat în colaborare cu Statele Unite şi Italia, informează Mediafax.

Guvernul Germaniei a optat pentru achiziţionarea Sistemului antiaerian cu rază medie de acţiune (Medium Extended Air Defense System – MEADS), dezvoltat de compania americană Lockheed Martin în colaborare cu grupul german MBDA şi cu firme italiene.

Citește și: Despre apărarea antirachetă a NATO

Prin această opţiune, Guvernul de la Berlin a refuzat propunerea achiziţionării sistemului Patriot, al companiei americane Raytheon.

Potrivit postului german ARD, contractul pentru cumpărarea sistemului MEADS este de 4 miliarde de euro, primind inclusiv aprobarea lui Volker Wieker, şeful Statului Major al armatei germane.

“Sistemul MEADS combină modalităţi superioare de protecţie într-o manieră flexibilă, pentru contracararea rachetelor balistice, a rachetelor de croazieră a dronelor şi avioanelor”, a comunicat grupul MBDA.

Proiectul privind dezvoltarea unui sistem antiaerian şi antirachetă a fost iniţiat în urmă cu zece ani. Noul sistem va înlocui actualele echipamente antirachetă ale armatei germane – Patriot, produse de compania americană Raytheon în anii 1980.

Sistemul antirachetă MEADS este amplasat pe platforme mobile, putând distruge rachete balistice şi avioane şi având o rază de acţiune de 360 de grade.

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă