21.9 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO: Cele mai frumoase fotografii cu UNIVERSUL realizate de telescopul spațial...

GALERIE FOTO: Cele mai frumoase fotografii cu UNIVERSUL realizate de telescopul spațial Hubble

Pe 24 aprilie 1990 naveta spațială Discovery era lansată în spațiu, având la bord telescopul spațial Hubble. În ziua următoare, Hubble s-a desprins de navetă și s-a aventurat în Univers. De atunci, acest telescop a schimbat percepția astronomilor cu privire la Univers, potrivit nasa.gov. 

Astfel, de un sfert de secol, Hubble descoperă noi dimensiuni ale spațiului și timpului, care pentru o pentru o mare perioadă de timp au existat doar în mintea astronomilor și a filosofilor.

Astăzi, Hubble continuă să surprindă ”minuni” ale Cosmosului și trimite acasă imagini la care altfel umanitatea nu ar avea acces. Cu ajutorul telescopului, astronomii au făcut numeroase observații, care au dus la importante descoperiri în astrofizică. Camera fotografică cu câmp foarte larg de pe Hubble furnizează cele mai detaliate imagini în lumină vizibilă realizate vreodată, relatează nasa.gov. 

Telescopul Hubble este un rezulatul unui proiect internațional realizat de NASA în colaborare cu Agenția Spațială Europeană. 

Deschideți galeria foto pentru a vedea cele mai frumoase fotografii ale Cosmosului realizate de Hubble.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă