14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialGalaţi: Şase persoane, arestate pentru trafic de carne vie

Galaţi: Şase persoane, arestate pentru trafic de carne vie

Şase persoane acuzate că au racolat tinere, inclusiv adolescente de 15 ani, pe care le-au obligat să se prostitueze au fost arestate preventiv, joi, în urma perchezițiilor făcute miercuri în județele Galați și Sibiu, pentru destructurarea unei grupări suspectate de trafic de persoane, informează Mediafax

Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis, joi, în parte, solicitarea procurorilor DIICOT de arestare preventivă, pentru 30 zile, a şapte persoane acuzate că au racolat tinere pe care le-au obligat să se prostitueze.

Astfel, şase dintre cei șapte suspecți au primit mandate de arestare preventivă, în timp ce o femeie a fost pusă sub control judiciar, având interdicţia de a părăsi țara.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi serviciile de combatere a criminalităţii organizate Brăila şi Vrancea, au făcut, miercuri, 15 percheziţii în județele Galaţi şi Sibiu, pentru destructurarea unei grupări infracţionale formată din zece persoane, ai cărei membri sunt suspectați de trafic de persoane şi trafic de minori.

Potrivit DIICOT, începând din ianuarie 2013 membrii grupării au recrutat câteva zeci de tinere, inclusiv adolescente de 15 ani, pentru a practica prostituția în diverse locuri din municipiile Galaţi şi Sibiu.

Pentru recrutarea tinerelor, de regulă persoane provenite din mediul rural, din familii dezorganizate, cu o situaţie materială precară sau cu un grad diferit de educaţie, membrii grupării au postat anunţuri de angajare pentru o aşa-zisă activitate de masaj erotic în diverse publicaţii din presa scrisă, precum şi pe site-uri de profil.

Procurorii DIICOT mai spuneau că din activitatea de prostituţie a victimelor membrii grupării au obţinute însemnate sume de bani, respectiv peste 3.000 de lei zilnic.

În urma perchezițiilor, zece persoane au fost duse la audieri, iar şapte dintre acestea au fost ulterior reţinute, fiind prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Cele mai citite

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă