21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialGabriel Liiceanu anunță că vrea să meargă astăzi în Piața Univesității, pentru...

Gabriel Liiceanu anunță că vrea să meargă astăzi în Piața Univesității, pentru a participa la protestele împotriva ordonanțelor penale: E prea mult. Au facut din România, jefuind-o sălbatic, cel mai mizer popor al Europei!

Sub titlul ”Marea Sfidare. E prea mult!”, filosoful și scriitorul Gabriel Liiceanu publică, pe contributors.ro, un comentariu în care anunță că va participa la protestele de  astăzi față de ordonanțele grațierii și amnistiei. Liiceanu este revoltat de metodele PSD și ALDE, partide despre care spune că ”mituiesc electoratul” pentru a putea apoi să emită legislație care să scape corupții de sentințele de condamnare și de dosarele în curs.


Citește și opinia ziaristului Călin Hera pe această temă:
Probabil cea mai puternică forță politică a României


„Domnul condamnat penal Liviu Dragnea” se laudă că a primit amenințări cu moartea. Așadar victima e el, și nu poporul român pe care îl omoară lent și sistematic, de 27 de ani, partidul ctitorit de Iliescu, trecut prin haltele Năstase și Ponta, și la cârma căruia se află astăzi Liviu  Dragnea, victimă și erou deopotrivă. Amenințat cu moartea, domnul condamnat penal ne anunță că nu cunoaște frica și că e gata „să moară în picioare”, spune Gabriel Liiceanu în comentariul de pe contributors.ro

Filosoful explică faptul că” societatea română a ajuns din nou la un punct de fierbere la care, în curând, nu puțini vor fi dispuși să moară în picioare”.

Sfidarea acestor indivizi, care continuă, beți de cinism, să se pună, ca borfași, unii pe alții pe liste, în guvern, în parlament și-n toate funcțiile bănoase ale țării, readuce în starea de spirit a unei părți a populației acel grad de exasperare care i-a făcut pe oameni, în decembrie 1989, să strige în Piața Universității „Vom muri și vom fi liberi”, a mai arătat Liiceanu

Scriitorul a mai spus, revoltat, de ce este determinat să protesteze în stradă pentru a stopa ordonanțele prin care Liviu Dragnea vrea să-și rezolve problemele penale, alături de alți politicieni importanți care au dosare de corupție.

Îl anunț pe domnul condamnat penal Dragnea că și eu sunt gata, ca și el, dar din motive diferite, să mor în picioare. Vreau cu orice preț, acum după ce i-am cunoscut gustul, să nu-mi mai pierd libertatea. Și asta vor toate acele zeci de mii (vor deveni, dacă e nevoie, sute de mii și milioane) care ies să-și strige indignarea în toate orașele țării. Nu-mi place prețul pe care, în bătaie de joc, oamenii ăștia l-au pus pe viețile noastre. Nu vreau să trăiesc în țara mea – acum când nu mai am căluș în gură – o viață cu reguli date de alde Tăriceanu, Nicolicea, Bănicioiu, Ponta, Ghiță, Vosganian, Olguța Vasilescu, Nicușor  Constantinescu, Bunea Stanciu și toată pegra politică a țării…. O viață nespus de ieftină, o viață pe care ți-e rușine s-o trăiești, scrie Liiceanu

Acesta a mai explicat cum procedează PSD și ALDE, partide pe care le acuză că da mită electoratului ca să obțină de la acesta aprobarea tacită a grațierii politicienilor corupți.


Citește și opinia ziaristului Mălin Bot pe această temă:
Ce facem dacă Dragnea nu e doar un baron corupt, disperat să-și rezolve dosarele?


După ce a câștigat alegerile, coaliția PSD – ALDE a funcționat pe o ecuație simplă: „Întâi mituim toată țara (toate categoriile sociale), promițându-le că le dăm ce nu le putem da, și apoi (ne) dezincriminăm și (ne) grațiem, la grămadă cu 3000 de șuți și criminali”. Nu vedeți că, la o lună după ce au intrat la guvernare, nu sunt în stare să ofere un buget credibil țării?

 

Gabriel Liiceanu a anunțat că va merge duminică, 29 ianuarie 2017, în Piața Universității, la ora 17.00. Este ora pentru care zeci de mii de români s-au mobilizat deja pe rețele sociale.

Dar mă tem că ne zbatem degeaba câtă vreme mai mult de jumătate din populație stă pe perfuziile cu otravă administrate zilnic de Antena 3 și de RTV. Și-atunci ajungem la instanța care ocrotește rezervorul de puroi al României, la CNA**, unde chiar sper să ajung împreună cu cei care vor fi la Piața Universității la ora 17.

Punctul în care am ajuns: n-am nici o îndoială că Dragnea și ai lui, pentru a scăpa de ani de pușcărie și a-și salva căpătuiala, nu s-ar da înapoi nici de la a arunca planeta în aer, darămite România. De la Iliescu la Dragnea, trecând, cum ziceam, prin stațiile Năstase și Ponta, istoria noastră post-comunistă a desenat axa Răului. Au facut din România, jefuind-o sălbatic, cel mai mizer popor al Europei. Care hienă lasă prada din gură de bunăvoie? Și care animal prădător se bagă de bunăvoie în cușcă? Dar dacă nu vor de bunăvoie, să-i ajutăm. Pe mâine.

Citiți și continuarea pe contributors.ro!


Citiți și opinia publicistului George Mioc pe această temă:
Complicii calomniatorilor care otrăvesc România: cei 11 din CNA. Concediaţi-i! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă