22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFurtul de lemne a luat amploare

Furtul de lemne a luat amploare

Odată cu apropierea sezonului rece, hoţii au dat iama în pădurile din Caraş Severin. Dacă până mai ieri prezenţa acestora era destul de discretă, în ultima perioadă tupeul lor nu mai cunoaşte margini: fură cu tractoarele şi cu căruţele. Numai într-o singură noapte, la Vărădia au fost prinşi hoţii cu cinci remorci cu lemne furate.

În primele nouă luni ale acestui an poliţiştii au efectuat un număr de 798 acţiuni şi controale atât pe drumurile publice, în fondul forestier cât şi la instalaţiile de debitat material lemnos.

„În această perioadă au fost constatate un număr de 159 infracţiuni silvice din care în fondul forestier proprietate publică a statului – 44, în fondul forestier proprietate publică a unităţilor administrativ teritoriale – 46, iar în fondul forestier proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice – 14″ spune agentul Ancuţa Cărbunariu, purtător de cuvânt la Poliţia Caraş Severin.

Ploaie de amenzi

,,În urma acţiunilor desfăşurate de poliţişti au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul silvic, dar şi pentru nerespectarea altor acte normative. Numărul totalul al acestor sancţiuni se ridică la 218, iar valoarea lor se ridică la suma de aproximativ 31000 lei.

Pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate a fost confiscat şi material lemnos în valoare de 56.680 lei. Din totalul materialului lemnos confiscat, 42 de metri cubi reprezentau lemn de lucru şi 238 m3 reprezentau lemn de foc” mai spune Cărbunariu.

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă