13.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialFuneriu: În Iaşi şi în unele sectoare din Bucureşti şcolile nu sunt...

Funeriu: În Iaşi şi în unele sectoare din Bucureşti şcolile nu sunt pregătite pentru noul an

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, afirmă că în unele localităţi din România, precum Iaşi sau în unele sectoare ale Capitalei, şcolile nu sunt pregătite pentru începerea noului an de studiu, pentru că autorităţile publice locale “nu şi-au făcut datoria”, potrivit Mediafax.

Ministrul Daniel Funeriu s-a aflat, vineri, în municipiul Arad, unde a vizitat câteva instituţii de învăţământ, el fiind întrebat de jurnalişti dacă şcolile sunt pregătite pentru începerea anului de studiu.

“Întotdeauna când primesc această întrebare la Arad, la Braşov şi în alte oraşe din România, răspunsul este da, sunt pregătite. Când primesc această întrebare în oraşe precum Iaşi, în unele sectoare din Bucureşti şi altele (localităţi – n.r.), răspunsul este nu, pentru că autorităţile publice locale nu şi-au făcut datoria. Guvernul a sprijinit, prin aproximativ 100 de milioane de euro, anul trecut, investiţiile în şcoli”, a spus Funeriu.

Ministrul a afirmat că “în unele localităţi primarii preferă să renoveze primăria, să o facă de cinci stele, dar să lase şcoala”.

Funeriu a declarat că şcoala din Strehaia (Mehedinţi) a rămas fără curent electric pentru că primăria locală nu a plătit facturile.

“Primarul din Strehaia nu a plătit facturile la curent şi astăzi (vineri – n.r.) a fost ridicat contorul şcolii. Am încercat prin serviciile Prefecturii, am încercat prin Inspectorat (Inspectoratul Şcolar – n.r.) să găsim o soluţie, dar este responsabilitatea autorităţilor locale”, a spus ministrul.

Funeriu a declarat, la Arad, că, în anul şcolar trecut, 90 la sută dintre elevi au mers în şcoli autorizate sanitar.

“În cazul şcolilor care au dificultăţi în obţinerea autorizaţiei sanitare, vor fi găsite cele mai bune soluţii pentru elevi”, a spus Funeriu, fără să precizeze la ce soluţii se referă.

Daniel Funeriu a fost la Arad pentru a înmâna conducerii Colegiului Naţional “Moise Nicoară”, la 160 de ani de la deschiderea acestei şcoli, ordinul “Merit în învăţământ în grad de ofiţer”, emis de preşedintele Traian Băsescu în decembrie 2010.

Întrebat de jurnalişti de ce a acordat titlul liceului arădean la aproape nouă luni de la emitere, Funeriu a spus că a considerat că momentul potrivit este sfârşitul unui an şcolar şi începutul altuia.

“Am vrut să dau un semnal prin acordarea acestui titlu la sfârşit de an şcolar şi început de an şcolar, pentru că o astfel de distincţie onorează excelenţa trecută, dar obligă la excelenţă şi în viitor”, a spus Funeriu.

Ministrul a vizitat şi clădiri ale Universităţii “Aurel Vlaicu”, fiind însoţit de patru parlamentari PDL (Ovidiu Marian, Claudia Boghicevici, Lucian Riviş Tipei şi Adrian Niţu) şi numeroşi reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai PDL Arad, între care primarul Gheorghe Falcă.

Cele mai citite

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă