32.1 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialFRAUDĂ BAC 2013. Directorul liceului din Deta, chemat la audieri

FRAUDĂ BAC 2013. Directorul liceului din Deta, chemat la audieri

Directorul liceului din oraşul timişean Deta, Ion Jinaru, a fost chemat la audieri, la Parchetul Tribunalului Timiş, în cazul suspiciunilor de fraudă la bacalaureat, scrie Mediafax.

El a afirmat că la unitatea pe care o conduce nu s-au adunat bani pentru plata profesorilor din comisia de examen.Directorul liceului din Deta, Ion Jinaru, a declarat, miercuri, că a fost chemat la audieri în cazul suspiciunilor de fraudă la examenul de bacalaureat, în judeţul Timiş, şi că urmează să aibă o întâlnire cu procurorul de caz la Parchetul Tribunalului Timiş.

“Am fost şi eu chemat la audieri, acum sunt în Timişoara, la lansarea unui proiect. M-a sunat procurorul să mă cheme la audieri, i-am spus că mă voi duce să discut cu el în cursul zilei”, a declarat Jinaru.

Citeşte şi Parchet. 54 de elevi audiaţi în dosarul “Bolintineanu”

Întrebat dacă are cunoştinţă ca elevii Liceului din Deta să fi adunat bani pentru a plăti profesorii din comisia de examinare, Jinariu a răspuns că “sub nicio formă nu s-a întâmplat aşa ceva”.

Directorul a mai precizat că promovabilitatea la Liceul din Deta, unde a fost organizat centrul de examen, a fost de 41 la sută, în opinia sa “un procent normal”.

La rândul său, directoarea Liceului din Gătaia, judeţul Timiş, Gabriela Neda, a declarat, miercuri, că a fost audiată de către procurori, la Poliţia din Gătaia, şi că le-a spus acestora că nu înţelege de ce a fost chemată la audieri, deoarece nu a avut vreo legătură cu examenul de bacalaureat susţinut de absolvenţii din această localitate.

“Le-am spus procurorilor că nu am avut legătură cu examenul de bacalaureat susţinut de absolvenţii din Gătaia la centrul de examen de la Deta, eu fiind în comisie la Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara”, a declarat Gabriela Neda.

Directoarea liceului din Gătaia a mai spus că nu are cunoştinţă că s-ar fi adunat bani din partea elevilor, care să fie apoi oferiţi drept mită profesorilor din comisia de examinare ori supraveghere.

Citeşte şi Stroe îi prezintă, miercuri, lui Ponta raportul privind acţiunea la “Bolintineanu”, ce va fi folosit ca pretext pentru a da mai multă independenţă Poliţiei faţă de procuror

Gabriela Neda a mai precizat că cinci eleve de la Liceul din Gătaia sunt audiate de către procurori, însă a subliniat că este vorba despre eleve foarte bune la învăţătură.

Inspectorul-şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Cornel Petroman, a declarat, miercuri, că directoarea Liceului din Gătaia, Gabriela Neda, s-a prezentat la sediul Poliţiei din Deta să fie audiată de către un procuror, deşi aceasta a făcut parte dintr-o comisie de bacalaureat din Timişoara.

Cornel Petroman a declarat că, după părerea sa, nu avea cum să aibă loc fraudă la examenul de bacalaureat la Liceul din Gătaia deoarece aici nu a fost centru de examinare şi că absolvenţii de liceu din Gătaia au susţinut examenul la centrul din Deta.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş audiază, miercuri, mai mulţi elevi şi profesori de la liceul din Gătaia, existând suspiciunea de fraudă la examenul de bacalaureat, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, elevii de la Liceul din Gătaia au susţinut bacalaureatul în centrul de exameninare de la Colegiul Tehnologic Sf. Nicolae din Deta, alături de elevii de la liceele din Deta, Ciacova şi Peciu Nou.

Sursele citate mai spun că aproape 50 de elevi ai Liceului din Gătaia ar fi dat câte 200 de lei fiecare profesorilor din comisia de bacalaureat de la centrul de examinare din Deta, pentru a promova examenul de bacalaureat. Banii ar fi fost strânşi sub pretextul unor activităţi festive prilejuite de sfârşitul liceului.

Un număr de 17 din 67 de candidaţi la bacalaureat din Gătaia au fost respinşi, iar unul nu s-a prezentat.

Cele mai citite

Sfatul de campanie al lui Bode pentru candidații PNL din Giurgiu

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, i-a îndemnat pe candidaţii partidului la alegerile locale în Giurgiu să vorbească în campania electorală despre proiectele de...

MAE anunță că s-a autosesizat privind dispariția a trei persoane, posibil cetățeni români, în apele fluviului Natisone, în Italia

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) anunță, sâmbătă dimineața, că s-a autosesizat în urma informațiilor privind dispariția a trei persoane, posibil cetățeni români, în apele fluviului Natisone,...

Robert Cazanciuc a lansat o carte despre Constituție pentru copii și tineri

Senatorul social-democrat Robert Cazanciuc şi-a exprimat speranţa, sâmbătă, la lansarea volumului său "Constituţia pentru copii şi tineri… de toate vârstele", că acesta va crea...
Ultima oră
Pe aceeași temă