15.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Francois Hollande: Franţa este unită mai mult ca oricând! 50 de...

VIDEO. Francois Hollande: Franţa este unită mai mult ca oricând! 50 de persoane se zbat între viaţă şi moarte

După ce a vizitat mai mulţi răniţi din atacul de la Nisa, preşedintele francez, Francois Hollande, a făcut o declaraţie de presă în care a reafirmat solidaritatea Franţei în faţa terorii.

“De ce Nisa? Pentru că este unul dintre cele mai renumite oraşe din lume, un loc deosebit şi printre cele mai frumoase de pe planetă. De ce pe 14 iulie? Pentru că este sărbătoarea Zilei Bastiliei – Ziua Libertăţii. Şi s-a dorit ca să fie afectată în mod direct Franţa” – a spus liderul de la Paris, care şi-a exprimat compasiunea faţă de victime şi familiile acestora. 

Hollande a vizitat în cursul zilei mai mulţi copii răniţi în urma atentatului şi a spus că “mulţi dintre ei vor rămâne marcaţi de viaţă de scenele oribile la care au fost martori. Nu şi-au putut aminti nimic din ceea ce le-a cauzat rănile, dar îşi vor aminti de trupurile mutilate din jurul lor. De aceea, este nevoie ca Franţa să fie solidară cu ei şi familiile acestora”. 

El a spus că 50 de persoane se zbat între viaţă şi moarte după atentatul de joi de la Nisa (sud), soldat cu cel puţin 84 de morţi, dintre care ”mulţi străini”: “‘Există circa 50 de persoane care sunt încă în urgenţă absolută, adică între viaţă şi moarte. Printre victime sunt francezi, sunt mulţi străini veniţi de pe toate continentele şi mulţi copii”, a declarat şeful statului francez”. 

Hollande a avertizat că lupta împotriva grupărilor extremiste va fi una de lungă durată, deoarece ele vor încerca în continuare să lovească în valorile occidentale. Preşedintele francez a salutat, totodată, intervenţia forţelor de securitate, care au reuşit să-l anihileze pe atacator, lăudându-le curajul “de a pune capăt carnagiului”: “Avem de-a face cu o luptă pe termen lung, pentru că inamicul va continua să atace oameni nevinovaţi, din toate ţările libere şi democratice. Dar vom fi în continuare extrem de vigilenţi în protejarea poporului nostru. Lumea întreagă şi-a exprimat solidaritatea cu noi, din prietenie şi afecţiune pentru naţiunea franceză şi ei cred că vom fi puternici. Suntem o singură ţară, o Franţă unită mai mult ca oricând!”. 

”Vreau să mulțumesc tuturor pentru mobilizare – poliției, ambulanței. Suntem în fața unei lupte de durată, pentru că suntem în fața unui inamic care va continua să lovească toate țările, care au ca coloană vertebrală libertatea. Eu voi lua toate măsurile necesare pentru a suplimenta efectivele forțelor de ordine, chiar și cele care au fost văduvite până acum. Vom suplimenta numărul oamenilor de ordine. Trebuie să protejăm francezii și este rolul meu să nu mă las atras în orice altă direcție, pentru că noi trebuie să luptăm împotriva acestor oameni care sunt răi și care atacă mereu”, a spus Francois Hollande.

Cele mai citite

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns,...

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns,...
Ultima oră
Pe aceeași temă