14.9 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Legendele tenisului au făcut spectacol pe zgura de la București

FOTO Legendele tenisului au făcut spectacol pe zgura de la București

Turneul de tenis BRD Năstase-Țiriac Trophy nu a fost lipsit nici anul acesta de demonstrativul de cinci stele, jucat între foste legende ale tenisului. Ilie Năstase, Andrei Pavel, Goran Ivanisevic și Cedric Pioline s-au întâlnit pe zgura de la București în cadrul evenimentului “4 Stele Pline De Energie”, organizat de Enel.

Publicul adunat la Arenele BNR au avut parte din nou de spectacol sâmbătă seara, în penultima zi a turneului de tenis de categorie ATP 250 de la București. Cei patru magicieni ai tenisului au continuat tradiția demonstrativului, ajuns, anul acesta, la cea de a opta ediție sub umbrela actualului partener.

Ilie Năstase, cel mai bun tenismen din istoria României, pe urmele căruia calcă Simona Halep, și-a arătat din nou talentul în fața unor adversari precum Goran Ivanisevic, cunoscut publicului de la București drept primul câștigător al openului românesc de tenis și Cedric Pioline. Partenerul lui Năstase a fost, ca și în anii precedenți, Andrei Pavel, fost număr 13 mondial. Demonstrativul, disputat între cei patru, la dublu, a fost câștigat de perechea românească cu scorul 6-2, 3-3 (7-5).

Având în vedere că regulile stricte ale ATP au fost înlocuite cu un joc liber, creativ, presărat cu tot felul de secvențe care au încântat publicul, partida de dublu a fost un spectacol copios, într-o atmosferă mult mai călduroasă, după ce în aceeași zi, pe aceeași zgură, s-au disputat meciurile mult mai încordate și pline de adrenalină din semifinalele turneului ATP.

Încă din primul set Ivanisevic și Pioline au fost puși pe giumbușlucuri. Pentru a-l ironiza pe veteranul Ilie Năstase, la un moment dat, și-au așezat două scaune pe teren și au jucat tenis stând jos. Cei doi au reușit să țină pasul cu perechea Năstase-Pavel, însă doar pentru scurt timp, cei doi tenismeni români câștigând în cele din urmă setul cu un avans de 4 puncte.

Setul secund a fost programul artistic al lui Năstase și Pavel, ei schimbându-și rachetele cu unele mai vechi, din anii ’70, din perioada când Năstase scria istorie în tenisul mondial. Cunoscute ca fiind mai înguste și mai dificile de mânuit, față de rachetele moderne, românii au reușit să înscrie astfel câteva puncte. Spre deliciul publicului Năstase a primit-o în echipa sa pe o arbitră de linie. Andrei Pavel a luat o scurtă pauză, la fel a făcut și Pioline, care a fost înlocuit de un copil de mingi.

La fel ca și anul trecut, când un copil de mingi a fost adus la fileu, acesta a câștigat punctul, demonstrând că tenisul românesc, la masculin, încă mai are o speranță după ce Hănescu este aproape de retragere, iar din urmă încă nu a reușit nimeni să vină.

Demonstrativul organizat de Enel s-a încehiat după mai bine de o oră de joc, timp în care Ilie Năstase a ținut pasul cu mult mai tinerii tenismeni Andrei Pavel, Ivanisevic sau Pioline. La scorul de 3-3, în setul al doilea, și după ce fostul număr unu mondial a dat semne de oboseală, arbitrul a luat decizia ca partida să fie tranșată printr-un tie-break, câștigat de români cu 7-5.

Circa 3500 de persoane au asistat la meciul demonstrativ, probabil ultimul pentru fostul mare tenismen Ilie Năstase, care declara că inteționează să nu mai continuie și anul viitor.

În tribunele arenei centrale a fost și patronul turneului ATP de la București, respectiv al mastersului ATP 1000 de la Madrid, Ion Țiriac, alături de care, la fel ca și în anii precedenți, a stat Nadia Comăneci. Octavian Bellu sau Camelia Potec au fost și ei prezenți în tribuna oficială.

Ca în fiecare an publicul din România a fost încântat de către marile legende ale tenisului, aduse pe zgura de la București, de către Enel, prin intermediul demonstrativului “4 Stele Pline De Energie”.

Goran Ivanisevic, 42 de ani, câștigător al primei ediții a turneului ATP românesc, din 1993 și finalist în cea de a doua, se confundă cu istoria openului românesc, asemenea unor alți jucători de mare valoare ca Gilles Simon, triplu campion la București. Un compatriot al lui Simon, Cedric Pioline este cel mai bine clasat francez din istoria tenisului care a venit la București.

Ilie Năstase: 67 de ani (numărul 1 ATP – 23.08.1973)

Primul jucător de legendă din istoria tenisului modern

Inclus în Hall of Fame-ul tenisului mondial

Titluri: 103 simplu și dublu (inclusiv Roland Garros)

Andrei Pavel: 40 ani (13 ATP – 25.10.2004)

Celebru pentru noaptea albă în care a câștigat Mastersul de la Montreal (2001)

Se remarcă și ca antrenor: Jelena Jankovic, Tamira Paszek

Titluri: 3 simplu și 6 dublu

Goran Ivanisevic: 42 ani (Croația, numărul 2 ATP – 04.07.1994)

Primul câștigător al turneului ATP de la București (1993)

Titluri: 22 simplu (Wimbledon 2001), 9 dublu

Cedric Pioline: 44 ani (Franța, 5 ATP – 08.05.2000)

Ajunge în finalele turneelor de Grand Slam, US Open (1993) și Wimbledon (1997), dar le pierde pe amândouă în fața lui Pete Sampras

Titluri: 5 simplu (Masters Monte Carlo 2000), 1 dublu, 12 finale

Cele mai citite

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă