20.4 C
București
marți, 4 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO. INCENDIU in Herăstrău. Vezi ce a mai rămas din restaurantul Aqua

FOTO. INCENDIU in Herăstrău. Vezi ce a mai rămas din restaurantul Aqua

Un restaurant de lux din Parcul Herăstrău a ars ca o torţă duminică noapte. Flăcările s-au extins şi la o terasă din apropiere. Zeci de pompieri s-au luptat cu focul mai bine de două ore, potrivit Realitatea.net.

Restaurantul a luat foc în jurul orei unu noaptea. A fost nevoie de doar câteva minute pentru ca imobilul să fie înghiţit de flăcări. Cinci autospeciale ale pompierilor au venit să stingă flăcările care, la un moment dat, atingeau trei metri înălţime.

La faţa locului au venit şi reprezentanţi ai firmei de distribuţie a gazelor, dar şi cei ai distribuitorului de energie electrică, pentru a opri alimentarea în zonă.

Pompierii au intervenit imediat, însă misiunea lor a fost una dificilă din pricina vântului care înteţea focul dar şi din cauza acoperişului de lemn care alimenta vâlvătaia.

 

“Am intervenit cu 11 autospeciale cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor. Nu au fost victime umane. A fost o intervenţie dificilă”, a declarat col. Adrian Vasile Popa, ISU Bucureşti, citat de Romania TV.

Din fericire, în local nu se afla niciun client. Flăcările au reuşit însă să distrugă peste 700 de metri pătraţi din restaurant. Deocamdată nu se cunoaşte cauza declanşării incendiului.

Focul a transformat restaurantul în scrum. Şi terasa din apropiere a fost afectată. O comisie de anchetă va analiza modul în care s-a produs incendiul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Daniel Vasile, incendiul a izbucnit la un restaurant de pe Şoseaua Nordului, din Sectorul 1 al Capitalei, fiind sesizat duminică noapte, la ora 1.00.

Incendiul a cuprins o suprafaţă de 600 de metri pătraţi din acoperişul restaurantului.

Pompierii au intevenit cu 11 autospeciale cu apă şi spumă, trei echipaje de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor.

Incendiul nu a făcut victime, însă intervenţia pompierilor a fost îngreunată de pilonii de metal care blocau accesul pe străzile din jurul restaurantului, dar şi de lipsa hidranţilor. Pompierii au fost nevoiţi să taie cu flexul pilonii de metal pentru ca autospecialele să poată ajunge la locul incendiului, a precizat Vasile Daniel.

 

Cele mai citite

Când încep să se dea amenzi pentru nereguli în sistemul RO e-Factura

Ministerul Finanțelor a anunțat recent că, deși perioada de grație a amenzilor pentru neconformare la sistemul de facturare RO e-Factura a expirat la 31...

Perechea Gabriela Ruse/Marta Kostiuk, calificată în optimile de finală la Roland Garros

Cuplul româno-ucrainean format din Gabriela Ruse și Marta Kostiuk s-a calificat în optimile de finală ale probei feminine de dublu de la Roland Garros,...

Clifford Chance Badea a asistat J.C. Flowers & Co. la finalizarea cu succes a vânzării First Bank către grupul Intesa

Clifford Chance Badea, biroul de la București al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a asistat J.C. Flowers & Co. la finalizarea vânzării First...
Ultima oră
Pe aceeași temă