27.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO: Frumuseţea naturală a femeilor din Coreea de Nord, surprinsă de o...

FOTO: Frumuseţea naturală a femeilor din Coreea de Nord, surprinsă de o fotografă din România

O serie de fotografii realizate de fotografa Mihaela Noroc în Coreea de Nord dezvăluie frumuseţea şi naturaleţea femeilor din mai multe zone ale ţării, potrivit Huffington Post.

Proiectul “Atlasul Frumuseţii/The Atlas of Beauty” al fotografei, a făcut înconjurul lumii.  În călătoriile sale, Mihaela Noroc a surprins frumuseţea femeilor din diferite colţuri ale lumii, de la Etiopia la Iran, astfel că, în luna septembrie, a ajuns şi Coreea de Nord. Ea a declarat, pe pagina de Facebook, că zilele petrecute în această ţară au fost interesante.

“Când intri în Coreea de Nord, ai acces la o lume complet diferită. Ştii că vei vedea monumente imense, statui şi sărbători comuniste, dar nu ştii aproape nimic despre femeile nord-coreene”, a spus ea pentru The WorldPost.

Potrivit fotografei, frumuseţea nu constă în machiaj, bani, rasă sau statut social, ci mai degrabă în a te simţi bine în pielea ta.

Întrucât autorităţile supraveghează cu stricteţe călătoriile în Coreea de Nord, Mihaela Noroc a fost însoţită de un ghid şi i s-a permis să viziteze doar anumite locuri. În aceste condiţii, ea a mers în patru oraşe şi a fotografiat femei în fabrici, universităţi, parcuri şi staţii de metrou. Ea s-a declarat uimită de entuziasmul celor fotografiate.

“Deşi nu sunt familiare cu trendurile globale, asta nu înseamnă că nord-coreenele nu sunt preocupate de felul în care arată. Le plac tocurile şi, de obicei, poartă ţinute clasice, având mereu o insignă cu liderii ţării”. Mai mult, ea a explicat că femeile poartă haine tradiţionale colorate, atunci când sunt diverse sărbători, haine purtate inclusiv de prezentatoarea ştirilor de seară.

Deschideţi galeria, pentru a vedea fotografii cu locuitoarele Coreei de Nord, realizate de Mihaela Noroc.

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Olaf Scholz își încurajează partidul “să-şi revină” după alegerile europarlamentare

Cancelarul german Olaf Scholz, al cărui Partid Social-Democrat a suferit o înfrângere istorică la alegerile pentru Parlamentul European, şi-a invitat sâmbătă coaliţia - subminată...

Un băiat de 19 ani a intrat peste o femeie de 30 de ani şi fiica ei şi a încercat să violeze fata de...

Un incident șocant a avut loc în comuna Izvoare din județul Dolj, unde un tânăr în vârstă de 19 ani a fost reținut și...

Cum a ajuns un „candidat AI” pe buletinele de vot în Marea Britanie la alegerile parlamentare

Marea Britanie va avea, în premieră, un „candidat AI” pe buletinele de vot pentru parlamentare, din zona Brighton Pavilion din Brighton și Hove, un...
Ultima oră
Pe aceeași temă