14.4 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Cu ce mașină s-a plimbat Papa Francisc pe străzile New Yorkului

FOTO: Cu ce mașină s-a plimbat Papa Francisc pe străzile New Yorkului

Papa Francisc s-a plimbat pe străzile New Yorkului o mașină marca Fiat, spre deosebire de predecesorii săi, care au ales să meargă în vizitele oficiale cu mașini de ultimă generație, scrie publicația americană newyorker.com.

Astfel, Papa Francisc a ales să folosească, în vizita oficială din SUA, o maşină Fiat 500L, de culoare neagră, în locul automobilelor Mercedes şi BMW pe care le folosea predecesorul său, Benedict al XVI-lea. El a ținut să precizeze că, într-adevăr, mașinile sunt indispendabile, însă nu este necesar să fie de ultimă generație.

Mai mult, Papa Francisc a ținut să critice preoții și călugărițele care merg cu mașini de ultimă generație.

”Mă doare să văd preoți sau călugărițe care merg cu mașini de ultimă generație. Nu puteţi face aşa ceva. O maşină este indispensabilă la lucru, dar vă rog să alegeţi una modestă. Dacă vă plac modelele de lux, gândiţi-vă la câţi copii mor de foame în lume", a spus papa Francisc, conform newyorker.com.

 Barack Obama l-a primit, miercuri, pentru prima dată la Casa Albă, pe Papa Francisc.

Aproximativ 15.000 de persoane au fost prezente pe peluza Casei Albe pentru a-l primi, cu mare pompă, pe "cel mai populat om din lume în prezent", cum l-a salutat vicepreşedintele SUA Joe Biben pe Papa Francisc.

Este a treia vizită a unui papă la Casa Albă, după ce Jimmy Carter l-a primit pe Ioan Paul al II-lea în 1979, iar George W. Bush pe Benedict al XVI-lea în 2008.

Cele mai citite

SUA fac „tot ce este omenește posibil” pentru a furniza rapid arme Ucrainei

Statele Unite(SUA) fac "tot ce este omeneşte posibil" pentru a furniza rapid arme Ucrainei, care se confruntă cu o nouă ofensivă rusă, a declarat...

Terminalul din Berceni al liniei STB 97 a fost mutat

Terminalul din Berceni al liniei 97 a fost mutat în stația „Pasaj Mihai Bravu”, anunță Societatea de Transport București (STB). Începând de astăzi, 14.05.2024, terminalul...

Ciolacu: Intenţia clară a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că "intenţia clară" a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei. Prezent la Braşov, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă