29.5 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO. Ce plante ar trebui să ai în casă

FOTO. Ce plante ar trebui să ai în casă

Aerul din casă este amenințat de substanțe chimice nocive, generate de vopseluri, materiale din plastic, covoare și soluții de curățare. Între aceste substanțe, cele mai nocive sunt benzenul, formaldehidele și tricloretilenele. Iată ce plante ar trebui să ai în casă, potrivit healthline.com, pentru a te asigura că respiri un aer sănătos.

1. Crinul păcii

În anul 1980, NASA a descoperit că aceste plante absorb substanțe nocive ca benzenul, formaldehidele și tricloretilena. Pentru ca planta să funcționeze la potențial maxim, trebuie să aibă frunzele șterse de praf. Florile albe ale plantei sunt un bonus la funcțiile acesteia, întrucât au un aspect deosebit.

Citește și: Plante care calmează alergiile

2. Dracaena

Plantele dracaena elimină în mod eficient substanețe nocive din aerul din casă. Aceste plante se împart în mai multe subspecii, cu aceleași funcții benefice. Dracaena „Massangeana” este înaltă și poate fi așezată într-un colț al camerei. „Lemon Lime” are frunzele în dungi de diferite nuanțe, iar „Limelight” strălucește la lumină. Aceste plante înfloresc la lumină slabă, în timp ce o altă specie, „Marginata/ Madagascar Dragon Tree” preferă lumina puternică.

3. Bambusul

Crește între unu și doi metri înălțime și oferă un aspect primitor încăperii în care este așezat. Elimină monoxidul de carbon, xilenul și cloroformul. Preferă lumina puternică, dar nu trebuie lăsată în bătaia soarelui.

4. Iedera dracului

Este considerată unul dintre cei mai eficienți purificatori ai aerului din casă. Crește atât în lumină slabă, cât și în lumină puternică. Este aproape indestructibilă și se dezvoltă repede.

5. Ficusul

Provine din India și este cea mai eficientă plantă pentru eliminarea formaldehidelor. Se dezvoltă în lumină moderată.

Citește și: Arad: Grădină terapeutică, inaugurată la un spital de psihiatrie

6. Palmierul Areca

Este o plantă mică și provine din Madagascar. Potrivit studiilor efectuate de NASA, Areca este cea mai eficientă plantă în purificarea aerului. În plus, este un umidificator excelent. Crește în lumină puternică, dar ferit de bătaia directă a razelor soarelui.

7. Aglaonema

Originară din pădurile tropicale asiatice, planta absoarbe formaldehidele și benzenul, dar și alte toxine. Trebuie ferită de lumina puternică.

8. Crizantema

Teoretic, crizantema nu este o plantă de casă, dar poate înflori șase săptămâni dacă este îngrijită corect. Este una dintre cele mai bune plante care purifică aerul. Cresc în lumină puternică, dar nu în bătaia soarelui.

Cele mai citite

Arhiepiscopia Romano-Catolică organizează o procesiune care celebrează Taina Sfintei Euharistii

Arhiepiscopia Romano - Catolică de București organizează, în ziua de duminică, 2 iunie 2024, o procesiune cu ocazia Solemnității „Trupul și Sângele Domnului”, care...

Ce fac politicienii dați în mintea copiilor, de 1 Iunie

Ilustrație: Marian Avramescu Ziua Internațională a Copilului, 1 Iunie, se încadrează, anul acesta, în perioada campaniilor electorale din România pentru alegerile locale și pentru...

Câte statui ale Ungariei a ridicat, din bani publici, Ilie Bolojan la Oradea

Baronul liberal de Oradea, Ilie Bolojan, în prezent președinte al Consiliului Județean Bihor, a ajuns mare vedetă națională când a demontat statuia lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă