16.4 C
Bucharest
Monday, 29 May 2023
HomeSpecialFostul ministru PSD al Mediului va fi instalat presedinte al PER

Fostul ministru PSD al Mediului va fi instalat presedinte al PER

Fostul ministru PSD al Mediului, deputatul Petru Lificiu, va fi inscaunat, duminica, la Cluj-Napoca presedinte al Partidului Ecologist din Romania. Liderul filialei clujene a acestei formatiuni politice, directorul companiei “Salprest”, Eugen Veres, a confirmat ca filialele PER vor tine un congres duminica si ca cei mai multi dintre delegati sunt de acord cu instalarea lui Lificiu in functia de presedinte.
Veres a fost exclus din partid de fosta conducere, care, insa, la randul ei, fusese exclusa anterior din Partidul Ecologist din Romania, astfel ca in prezent nu este clar cine conduce formatiunea politica. Ecologistii clujeni sustin ca nu este vorba de transformarea PER intr-un satelit al PSD, pentru ca, in trecut, Partidul Ecologist Roman a facut parte din Conventia Democrata din Romania, iar putinii parlamentari ecologisti au facut parte din grupul PNTCD.
Odata cu instalarea lui Lificiu in fruntea partidului, fostul deputat PSD ar urma sa se alature viitorului grup parlamentar al deputatilor independenti care ar urma sa fie creat la insistentele Blocului National Democrat. De altfel, BND se afla in tratative cu Partidul Verzilor din Parlamentul European, dupa cum a confirmat deputatul clujean Mircia Giurgiu. Astfel, PER si BND ar putea sa imparta sprijinul si banii Partidului Verzilor, una dintre cele mai importante formatiuni politice din Parlamentul European.
Ecologistii formeaza, impreuna cu Alianta Libera Europeana, formatiunea partidelor regionaliste din Europa, al patrulea grup politic ca importanta din Parlamentul European.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă