23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialFostul director Romgaz Târgu Mureş, TRIMIS în JUDECATĂ pentru un prejudiciu de...

Fostul director Romgaz Târgu Mureş, TRIMIS în JUDECATĂ pentru un prejudiciu de 414.000 lei

Fostul director Romgaz Sucursala Târgu Mureş, Ioan Budan, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce ar fi cauzat Romgaz Mediaş un prejudiciu de 414.000 lei – cheltuiţi nejustificat la reabilitarea unui drum, potrivit DNA, informează Mediafax.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată, într-un comunicat de vineri, că s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ioan Marcel Budan, fost director la Societatea Naţională de Gaze Naturale (SNGN) Romgaz SA – Sucursala Târgu Mureş, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial.

Potrivit procurorilor, la 15 septembrie 2011, Ioan Budan, în aceea perioadă director la SNGN Romgaz SA Sucursala Târgu Mureş, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, ar fi dispus ca SNGN Romgaz SA – Sucursala Târgu Mureş să efectueze lucrări de reparaţii curente în valoare totală de 579.532 lei fără TVA la drumul de acces spre schelele Corunca, din care suma de 414.000 lei a fost alocată pentru executarea unor lucrări de fundaţie, strat de legătură şi terasamente executate pe alte sectoare ale drumului care nu erau în administrarea ROMGAZ, respectiv pe Strada de Jos aflată în domeniul public al Primăriei comunei Corunca, judeţul Mureş.

Pentru aceste lucrări, se arată în comunicatul DNA, primăria Corunca încheiase un contract de execuţie cu o societate comercială, iar prin preluarea lucrărilor de fundaţie a drumului de către SNGN Romgaz SA Sucursala Tîrgu Mureş, a rămas la dispoziţia autorităţii publice locale suma de 487.758 lei, potrivit ofertei depuse de firma câştigătoare, utilizată pentru reabilitarea altor străzi necuprinse în proiect.

Prejudiciul cauzat SNGN Romgaz SA Mediaş, susţine DNA, este de 414.000 lei, reprezentând suma cheltuită nejustificat pentru reabilitarea drumului din comuna Coronca.

În vederea recuperării pagubei, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparţinând lui Ioan Budan, precizează DNA.

Potrivit procurorilor, societatea prejudiciată nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Târgu Mureş.

Cele mai citite

Sindicatele din Cultură afirmă că nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media "CulturMedia" afirmă că membrii acesteia nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ. Acest...

Alertă. Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești

Unul dintre procurorii vedetă din era de glorie a DNA-ului condus de tandemul Laura Codruța Kovesi-Florian Coldea va reveni la „unitatea de elită”...

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă