18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialFost director al Colegiului Tehnic "Valeriu Cotea" Focşani, trimis în judecată pentru...

Fost director al Colegiului Tehnic “Valeriu Cotea” Focşani, trimis în judecată pentru luare de mită

Profesorul de matematică Florin Iamandei, fostul director al Colegiului “Valeriu D. Cotea” din Focşani, judecat pentru fraudarea bacalaureatului din 2008, a fost deferit justiţiei într-un nou dosar în care este acuzat că a luat mită pentru a ajuta o elevă să promoveze examenele de corigenţă, potrivit Mediafax.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi l-au trimis în judecată pe Florin Iamandei pentru luare de mită şi trafic de influenţă, se arată într-un comunicat de marţi al DNA.

Florin Iamandei este acuzat că, în perioada septembrie – octombrie 2009, în calitate de director al Colegiului Tehnic “Valeriu D. Cotea” Focşani, a primit de la un denunţător suma de 1.800 lei pentru a interveni pe lângă profesori de matematică şi limba şi literatura română din acelaşi liceu astfel încât fiica acestuia să promoveze în mod fraudulos examenele de corigenţă la materiile respective.

“De asemenea, inculpatul a primit banii şi pentru ca, în calitatea sa de membru în comisia de corigenţe la disciplina matematică, să favorizeze promovarea examenului de către aceeaşi elevă”, potrivit rechizitoriului procurorilor.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui bun mobil aparţinând inculpatului.

Florin Iamandei a fost trimis în judecată în decembrie 2011, iar primul termen de judecată va fi în 23 ianuarie 2012, la Tribunalul Vrancea.

În iulie 2010, Florin Iamandei a fost trimis în judecată, alături de alte 20 de persoane, între care profesori, inspectori şcolari, primari şi poliţişti, într-un dosar privind fraudarea examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2008, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea.

Iniţial, dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Galaţi, însă instanţa şi-a declinat competenţa în favoarea Tribunalului Vrancea, următorul termen fiind stabilit pentru 13 ianuarie 2012.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă