25.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialFost campion naţional, în comă la spital de zece zile în urma...

Fost campion naţional, în comă la spital de zece zile în urma unei altercaţii

Un tânăr de 26 de ani, se află internat în comă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde a fost adus acum zece zile, după ce a căzut şi s-a lovit la cap, în urma unei altercaţii în faţa unul local din municipiu, transmite Mediafax.

Ştefan Pavel, în vârstă de 26 de ani, fost campion naţional la atletism, se află internat în stare de comă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, fiind ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor.

Tânărul a fost adus la spital în 22 septembrie, după ce s-a lovit la cap de o bordură, în urma unei altercaţii în faţa unui local din oraş.

Presupusul agresor este un bărbat de 29 de ani, pe care atletul îl cunoştea, el fiind reţinut miercuri, pentru 24 de ore.

„În urma unui conflict spontan, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, doi tineri, care se cunoşteau, s-au agresat reciproc, unul dintre aceştia fiind transportat la spital. A fost luată măsura reţinerii suspectului pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală gravă, acesta fiind introdus în arestul Poliţiei”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de către conducerea Poliţiei judeţului Iaşi.

Avocatul presupusului agresor susţine că clientul său regretă fapta, dar că nu lovitura cu pumnul a cauzat intrarea în comă a atletului, ci impactul acestuia cu solul.

Medicii Spitalului de Neurochirgie din Iaşi afirmă că starea tânărului este critică, prognosticul în acest caz fiind unul rezervat.

„Pacientul a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral cu hematom. Starea sa este foarte gravă şi prezintă leziuni cerebrale care nu pot fi tratate chirurgical. Prognosticul este extrem de rezervat”, a declarat medicul Marius Dabija, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Fostul antrenor al sportivului, Dorinel Ursachi, din cadrul Liceului cu Program Sportiv din Iaşi, a afirmat că Ştefan Pavel a fost campion naţional la mai multe probe de viteză, la atletism, şi că a participat la campionate europene şi la Balcaniadă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă