27.5 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSpecialFortele terestre israeliene au intrat in Fasia Gaza

Fortele terestre israeliene au intrat in Fasia Gaza

Fortele tereste israeliene au intrat sambata seara in Fasia Gaza, faza a doua a operatiunii, a anuntat un purtator de cuvant al armatei israeliene citat de AFP.

Armata israeliana afirma ca scopul operatiunii terestre este de a prelua controlul in unele zone folosite de palestinieni pentru a lansa rachete asupra nordului Israelului.

Potrivit unui martor ocular palestinian, o coloana de tancuri, unele executand foc, a intrat in nordul Fasiei Gaza. Coloana a trecut granita la lasarea intunericului si era insotita de elicoptere de lupta.

Ofensiva terestra israeliana impotriva Hamas a inceput sambata, in a doua saptamana, dar pana in prezent Israelul a intreprins raiduri aeriene si bombardamente de pe mare asupra Fasiei Gaza. O operatiune terestra era considerata iminenta. Cu putin timp inainte, armata israeliana a recurs pentru prima data de la lansarea ofensivei, in 27 decembrie, la tiruri de artilerie, o tactica ce a precedat in alte ocazii lansarea unor operatiuni terestre.

Operatiunea israeliana, care are drept scop sa se asigure ca tirurile palestiniene cu rachete asupra teritoriului israelian inceteaza, s-a soldat pana in prezent cu aproape 460 de morti in randul palestinienilor si cu 2.350 de raniti, potrivit unor surse medicale palestiniene.

 

"Nu va fi o excursie scolara", a declarat la Canalul 2 al televiziunii israeliene generalul de brigada Avi Benayahu. "Vorbim despre zile lungi si multe", a adaugat el. Afirmatiile sale sunt confirmate si de un comunicat al armatei israeliene citat de AFP.

Cele mai citite

Sergio Ramos va părăsi Sevilla

Sevilla FC a anunțat luni că fundașul central Sergio Ramos, în vârstă de 38 de ani, va părăsi clubul la sfârșitul acestui sezon. Ramos,...

Marea majoritate a ucrainenilor îl susțin pe Zelenski în continuare ca președinte

O mare majoritate a ucrainenilor continuă să-l considere pe Volodimir Zelenski preşedintele lor legitim, în pofida prelungirii mandatului său fără alegeri pe fondul invaziei...

La un pas de tragedie: Un avion al Southwest Airlines a efectuat o manevră periculoasă la aterizare în Hawaii

Un avion de pasageri al Southwest Airlines a dat emoții pasagerilor după ce a efectuat o manevră periculoasă în apropierea aeroportului din Hawaii. Aparatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă