37.5 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăInternaționalTragedie în apropierea coastelor Italiei: 11 oameni au murit și alți 60...

Tragedie în apropierea coastelor Italiei: 11 oameni au murit și alți 60 sunt dispăruți

Două ambarcațiuni s-au scufundat în apropierea coastelor Italiei. 11 oameni au murit și alți 60 sunt dispăruți, potrivit Reuters.

Naufragiile au avut loc în apropierea coastei sudice a Italiei. Printre dispăruți sunt și 26 de copii, au anunțat luni organizații, oficiali din paza de coastă și agenții ONU.

Grupul german de ajutor RESQSHIP a declarat că a luat 51 de persoane dintr-o barcă de lemn care se scufunda, inclusiv două care erau inconștiente. Germanii au găsit 10 cadavre prinse de puntea inferioară a navei.

Supraviețuitorii au fost predați luni pazei de coastă italiene. Se pare că barca venea din Libia și transporta migranți din Siria, Egipt, Pakistan și Bangladesh.

Al doilea naufragiu a avut loc la aproximativ 200 km est de regiunea italiană Calabria. O ambarcațiune care a plecat din Turcia a luat foc și s-a răsturnat.

64 de persoane au fost date dispărute, în timp ce 11 au fost salvate și duse la țărm de paza de coastă italiană. Echipele au găsit și un cadavru.

Reprezentanții ONU au spus că migranții din al doilea naufragiu provin din Iran, Siria și Irak.

Ocean Viking, navă ambulanță, a salvat din Marea Mediterană 64 de persoane, dintre care „12 minori neînsoțiți”

Ocean Viking, nava-ambulanţă a organizaţiei nonguvernamentale SOS Mediterranee, a salvat de pe mare 64 de persoane, dintre care “12 minori neînsoţiţi”, sâmbătă dimineaţa, în urma a două operaţiuni de salvare în largul Libiei, a anunţat ONG-ul, informează AFP, preluat de agerpres.ro.

“Principalele ţări de origine ale celor salvaţi sunt Bangladesh, Eritreea, Pakistan şi Etiopia”, a precizat SOS Mediterranee, al cărei sediu este la Marsilia, în sudul Franţei.

Autorităţile italiene au desemnat portul Marina di Carrara, în nord-vestul Italiei, “la peste 1.000 de kilometri”, drept “loc sigur pentru debarcarea” celor salvaţi, a adăugat ONG-ul.

SOS Mediterranee precizează că “un corp ce plutea pe mare a fost reperat şi recuperat” în timpul acestor operaţiuni de salvare.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă