15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialFortele irakiene controleaza doar 8% din Bagdad

Fortele irakiene controleaza doar 8% din Bagdad

Fortele de securitate irakiene nu detin controlul securitatii decat in aproximativ 8 la suta din cartierele Bagdadului, la peste opt luni dupa trimiterea de intariri americane, a declarat vineri un general al armatei americane.

 

Potrivit generalului de divizie Joseph Fil, violenta s-a redus clar in oras si jumatate din cele 474 de cartiere sunt sub controlul comun al fortelor americane si irakiene.

 

Dar procentajul acestor cartiere care au putut sa treaca sub controlul fortelor irakiene supervizate de forte americane a ramas foarte scazut, a spus el, in timpul unei videoconferinte de la Bagdad, monitorizata de agentiile internationale de presa, consultate de Rompres.

 

Aceasta cifra este “la ora actuala, de 8,2 la suta”, a estimat generalul Fil, care comanda divizia multinationala de la Bagdad, asigurand ca ea urmeaza “sa se schimbe in timpul toamnei si al iernii”.

 

Dar el a recunoscut ca fortele de securitate irakiene sunt la ora actuala insuficiente pentru “a proteja real orasul”.

 

Guvernul irakian incearca sa sporeasca numarul trupelor sale, urmand ca in timp 12.000 de politisti suplimentari sa fie afectati la Bagdad, a indicat el.

 

Lipsa de forte de securitate irakiene face “in particular importante” initiativele locale in favoarea reconcilierii intre comunitati, a subliniat el.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

Clienții români ai armatei private a Lukoil

Rușii de la Lukoil desfășoară în România o ”armată privată” mascată sub forma unei companii de protecție și pază, Traun Guard HMS, fostă...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...
Ultima oră
Pe aceeași temă