22.9 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialFirmele vasluiene nu mai pot fi amendate de Protecţia Consumatorului din lipsă...

Firmele vasluiene nu mai pot fi amendate de Protecţia Consumatorului din lipsă de tipizate

Firmele vasluiene descoperite cu abateri grave de la legislaţie nu mai sunt amendate de Protecţia Consumatorilor, pentru că instituţia nu mai are procese-verbale tipizate, transmite Mediafax.

Comisarii instituţiei au epuizat în totalitate procesele-verbale tipizate prin care ar putea amenda firmele găsite cu abateri de la legislaţia în vigoare, astfel că nu pot soluţiona reclamaţiile făcute de către populaţie şi nu pot efectua controalele tematice dictate de la nivel central.

Citeşte şi: ANPC are un nou număr de telefon

„Fie că este vorba de o reclamaţie, fie că sunt derulate acţiuni tematice pe anumite produse sau servicii, comisarii noştri merg în control, constată abaterile şi le trec în registrul unic de control. Ulterior, revin la sediul instituţiei şi, printr-o adresă trimisă prin poştă ca recomandată, înştiinţează agentul economic că se amână finalizarea acţiunii de control până la o dată ce va fi comunicată. Din păcate, cel mai dificil este în ceea ce priveşte controalele tematice pe motiv că nu avem ce raportări să facem către Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor din moment ce nu putem sancţiona pe nimeni”, a declarat şeful Protecţiei Consumatorilor Vaslui, Constantin Vasilache.

Potrivit acestuia, CJPC Vaslui a anunţat Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor încă de acum două săptămâni că a epuizat procesele-verbale prin care pot fi sancţionaţi agenţii economici. Aceste tipizate sunt tipărite doar la comanda ANPC, în regim special.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă