14.9 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialFinalizarea proiectului ORTOPRAXIS - „Parteneriat pentru o carieră medicală de succes în...

Finalizarea proiectului ORTOPRAXIS – „Parteneriat pentru o carieră medicală de succes în specialităţile implicate în patologia chirurgicală a membrelor”

Miercuri, 25 noiembrie 2015, ora 18, in Sala de Consiliu a Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Bulevardul Eroii Sanitari nr. 8, a avut loc conferința de presă ocazionată de finalizarea proiectului ORTOPRAXIS„Parteneriat pentru o carieră medicală de succes în specialităţile implicate în patologia chirurgicală a membrelor” proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – „Investește in oameni!”, în baza contractului de finanțare POSDRU/161/2.1/G/135806.

Evenimentul s-a bucurat de prezența membrilor echipei de implementare, colaboratorilor și studenților din Grupul Tintă.

Managerul de proiect – prof. univ. dr. Adrian Barbilian a făcut o succintă prezentare a obiectivelor si activităților proiectului, a subliniat rezultatele obţinute, afirmand „proiectul ORTOPRAXIS s-a incheiat cu succes, la finalul celor 24 de luni de implementare am indeplinit obiectivele propuse, reușita proiectului se datorează membrilor echipei de implementare care au realizat dezvoltarea de abilităţi practice in domeniul patologiei chirurgicale a membrelor pentru 265 de studenţi ai Facultăţii de Medicină si consilierea a peste 360 de studenţi in alegerea specialităţii medicale, in vederea inserţiei lor pe piaţa muncii”.

Implementat in perioada 25 aprilie 2014 – 15 decembrie 2015 de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București în parteneriat cu Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, în baza contractului de finanţare POSDRU/161/2.1/G/135806, proiectul ORTOPRAXIS s-a adresat studenților Facultății de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti și a avut ca obiectiv susținerea tranziției studenților din Grupul Tintă catre viața activă in specialitățile implicate in patologia chirurgicală a membrelor, creșterea competitivității acestora pe piața muncii și asigurarea pentru acești studenți a unei cariere de succes pe termen lung.

Din Grupul Tintă al proiectului ORTOPRAXIS au făcut parte peste 360 de studenți ai Facultății de Medicină ce au beneficiat de serviciile de consiliere și orientare profesională in patologia chirurgicală a membrelor. Dintre aceștia, 265 de studenți au participat la stagiile de practică medicală cu un inalt nivel științific organizate de către Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”. Toți cei 265 de studenți care au participat la stagiile performante de practică organizate în cadrul proiectului ORTOPRAXIS au primit subvenţii financiare, și s-au acordat premii unui număr de 24 de studenţi ce au obținut cele mai bune rezultate în cadrul stagiilor de pregătire practică. Valoarea totală a subvențiilor și premiilor acordate în cadrul proiectului ORTOPRAXIS a fost de 336.400,00 lei.

Pentru mai multe detalii privind activităţile proiectului ORTOPRAXIS puteti accesa site-ul web al proiectului: http://ortopraxis.umf.ro.

Cele mai citite

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...
Ultima oră
Pe aceeași temă