25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialFestivalul de film de la Salonic a onorat America Latină

Festivalul de film de la Salonic a onorat America Latină

Un film hispano-mexican, “Cuşca de aur”, a câştigat premiul celei de-a 54-a ediţii a Festivalului internaţional de film de la Salonic, a anunţat sâmbătă seară juriul, prezidat de regizorul american Alexander Payne, informează Agerpres.

 

“Cuşca de aur” /La jaula de oro/ este o poveste periculoasă şi mişcătoare a patru adolescenţi latino-americani spre “El Norte”, misticele Statele Unite ale Americii.

În afară de premiul Alexandru de Aur /premiul I/, acest film a fost onorat de două ori, autorul peliculei, Diego Quemada-Diez, primind Premiul pentru cel mai bun regizor.

Premiul Alexandru de Argint a fost acordat filmului francez “Suzanne” al lui Katell Quillévéré, care urmăreşte un traseu sentimental dificil şi familial al unei tinere cu personalitate fragilă şi imprevizibilă.

Şi pentru interpretarea sa din “Suzanne”, Sara Forestier a obţinut Premiul pentru cea mai bună actriţă.

Alexandru de Bronz a fost atribuit filmului “Bad Hair” /Pelo malo/ al venezuelenei Mariana Rondon.

În cele din urmă, două nume au partajat Premiul pentru cel mai bun actor: Christos Stergioglou, pentru rolul său în “Eterna reîntoarcere a lui Antonis Paraskevas”, un film al Elinei Psykou /Grecia/, şi Jaime Vadell pentru rolul său în “Licoarea diavolului” /La chupilca del Diablo/, film chilian semnat Ignacio Rodriguez .

Această selecţie a Americii Latine contrastează cu vocaţia tradiţională a festivalului de la Salonic, întors de multe ori spre ţările vecine Greciei.

Dar deşi nu au fost câştigătoare, filmele din această regiune au ocupat un loc important la Salonic /nordul Greciei/, cu 32 de filme din Balcani proiectate în cele zece zile ale festivalului.

Cele mai citite

De la Palatul Victoria la Înalta Poartă. “Sultanul” Erdogan, unul dintre cei mai vechi lideri europeni, l-a primit pe premierul Ciolacu

După ce, acum o lună, l-a primit pe vicepreședintele Turciei, Cevdet Yılmaz, la București, premierul Marcel Ciolacu a fost primit, în ziua de 21...

INCREDIBIL. 35.000.000 de euro un kilometru de autostradă București-Brașov

La propunerea ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, Guvernul a adoptat recent o investiție exorbitantă pentru „ciotul” de 5,18 km ai tronsonului Cristian-Codlea...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...
Ultima oră
Pe aceeași temă