21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFC Farul, cu gândul la promovare

FC Farul, cu gândul la promovare

Marinarii speră să încheie sezonul pe un loc promovabil, deşi se află pe locul zece, la mare distanţă de obiectiv.

FC Farul a avut un tur de campionat cu suişuri şi coborâşuri. După ce mai bine de nouă runde s-a aflat în cărţi pentru primele locuri, finalul a fost unul catastrofal, cu scandaluri şi rezultate negative care au dus echipa de pe litoral în subsolul clasamentului.

În această iarnă, gruparea constănţeană l-a adus pe banca tehnică pe Viorel Tănase, iar la finalul săptămânii trecute a reuşit să obţină semnătura a doi jucători importanţi, Vali Badea şi Sorin Paraschiv, jucători care au evoluat în tricoul Stelei, în cupele europene.

Antrenorul constănţenilor este mulţumit de felul cum s-a pregătit echipa în această iarnă şi spune că formaţia pe care o conduce are posibilitatea de a recupera punctele ce o despart de locurile promovabile. „Ne-am propus promovarea, muncim pentru asta, dar trebuie să fim şi realişti. Prin aducerea unor jucători cu experienţa precum Paraschiv, Badea sau Curcă zic eu că ne putem îndeplini obiectivul, dar nu o să fie uşor. Dacă luăm clasamentul, Săgeata, Delta, Snagov şi Iaşi sunt contracandidate serioase. O să fie un retur dificil, noi ne facem calculele noastre cum putem ajunge pe locul doi, obiectivul real la Farului”, a declarat antrenorul marinarilor.

Jucătorii sosiţi la Constanţa au numai cuvinte de laudă despre echipa al cărei echipament îl vor îmbrăca în returul Ligii a II-a şi, la fel ca antrenorul lor, doresc să promoveze cu Farul. „Farul este o echipă cu tradiţie, este important şi pentru mine să joc, să pun umărul aici la o eventuală promovare. Îmi aduc aminte de meciurile grele pe care le aveam aici cu Steaua. De la Liga 1 la Liga a II-a este un pas înapoi, dar la fotbal sunt mereu urcuşuri si coborâşuri şi oscilaţii de formă. Farul este o echipă bună, agresivă şi cu un antrenor foarte bun. Sunt şanse bune pentru Farul să realizeze ceva”, a declarat Sorin Paraschiv.

Constănţenii vor rămâne la propria bază pentru a se pregăti, sâmbătă urmând a juca un amical cu Steaua Bucureşti.  

Banii merg la echipă

 Este cunoscut faptul că Farul s-a confruntat cu serioase probleme financiare. Patronul Giani Nedelcu spune că aceste probleme s-au încheiat acum şase luni, iar investiţiile în lot vor continua şi după sosirea lui Paraschiv şi Badea. „Acum 6 luni a fost punctul zero cu plăţile la Farul, iar acum, nemaiavând datorii, ne concentrăm pe echipă şi este logic să apară şi învestiţiile în lot. Mai este mult până la Liga 1, trebuie să vedem ce facem în primele etape”, a declarat Giani Nedelcu.


10 este locul pe care se află în clasament FC Farul.

Cele mai citite

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...

CNAIR va prelua de la Primăria Lugoj construirea unui nou rutier pe centura orașului

CNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersecția cu DJ 680 (lângă producătorul de piese auto...
Ultima oră
Pe aceeași temă