15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialExplozie la o turnătorie din Iaşi. Trei persoane au fost transportate la...

Explozie la o turnătorie din Iaşi. Trei persoane au fost transportate la spital, două sunt în stare critică

Trei persoane au fost rănite, luni, două dintre ele fiind în stare gravă, în urma exploziei unui cuptor din incinta unei turnătorii din municipiul Iaşi, deflagraţia fiind urmată de un incendiu, potrivit Mediafax.

Deflagraţia s-a produs în jurul orei 13.00, la firma SC Mecano Fuc SRL, aparţinând omului de afaceri ieşean Constantin Comănescu şi aflată în zona industrială a municipiului, iar la faţa locului au ajuns mai multe echipaje ale SMURD şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

În urma exploziei produse la un cuptor al turnătoriei, trei muncitori au fost răniţi, fiind transportaţi la Spitalul “Sfântul Spiridon” din municipiul Iaşi.

Potrivit coordonatorului SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, doi dintre pacienţi sunt în stare critică. Astfel, unul dintre ei are arsuri pe 10-20 la sută din suprafaţa corpului, fiindu-i afectate căile repiratorii şi este în stare gravă, ca şi cel de-al doilea pacient, pronosticul medicilor în cazul acestora fiind rezervat. Cel de-al treilea pacient are arsuri pe 10 la sută din suprafaţa corpului, fiind conştient şi în stare stabilă.

Incendiul care a urmat exploziei a fost stins de pompieri în aproximativ zece minute.

“Explozia s-a produs la cuptorul unei turnătorii. Incendiul a fost stins în zece minute, la faţa locului fiind trimise două autospeciale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Spiridon.

Cele mai citite

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...

Accident grav pe DN 1, între un autoturism și un camion

Două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite, în urma unui accident rutier produs în această dimineaţă pe DN 1, în localitatea...

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă