25.8 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialExplozie în Turcia, într-o zonă locuită de kurzi. Un mort și mai...

Explozie în Turcia, într-o zonă locuită de kurzi. Un mort și mai mulți răniți

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi mai multe au fost rănite într-o explozie produsă luni în oraşul Silopi, sud-estul Turciei, cu populaţie majoritar kurdă, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Informația provine de la surse de securitate turce, care nu au oferit alte detalii.

Silopi, oraş situat în provincia Sirnak, în apropiere de graniţa cu Irakul, a fost afectat de confruntări între militanţii kurzi şi forţele de securitate de la ruperea, anul trecut, a unui armistiţiu între Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi guvernul turc. 

După mai bine de doi ani de armistiţiu, conflictul kurd a reizbucnit în iulie trecut, ceea ce a marcat sfârşitul negocierilor de pace angajate în 2012 de guvernul de la Ankara cu PKK pentru a pune capăt rebeliunii care a făcut circa 400.000 de morţi din 1984.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă