20 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialExamenul de licenţă de la Spiru Haret a fost suspendat

Examenul de licenţă de la Spiru Haret a fost suspendat

Absolvenţii învăţământului la distanţă neautorizat de la Universitatea Spiru Haret (USH) ar fi trebuit să susţină din nou examenul de licenţă în perioada 15 -30 septembrie. Ministerul Educaţiei şi USH nu au reuşit însă să ajungă la un acord privind condiţiile de desfăşurare a acestui examen. În consecinţă, licenţa a fost suspendată până la un termen încă necunoscut. Între timp, aproximativ 15.000 de absolvenţi rămân cu diplomele nerecunoscute.

 

“Examenul de licenţă trebuia să se dea în perioada 15-30 septembrie, dar nu mai este de actualitate. Acest lucru a fost deja comunicat forurilor din subordinea universităţii cu rang de suspendare a examenului până când o să apară un act normativ din partea Ministerului Educaţiei, un document juridic ferm, din care să rezulte condiţiile clare de desfăşurare a examenului”, a declarat pentru Realitatea.net, purtătorul de cuvânt al Universităţii Spiru Haret, Corneliu Toader.

În acest moment, Universitatea Spiru Haret aşteaptă acest document care trebuie “să fie concret, ca să nu mai existe riscul de a face asemenea demersuri, care au venit dintr-o poziţie de sprijin a absolvenţilor noştri care au “beneficiat” de atuuri negative, când au fost scoşi din concursurile de titularizare, secundariat sau definitivat”, a completat oficialul.

În întâmpinarea absolvenţilor de la Spiru Haret, conducerea instituţiei de învăţământ a hotărât reorganizarea examenului de licenţă, iar pentru asta s-a cerut acordul Ministerului. “La vremea respectivă, temeiurile juridice nu erau foarte limpede clarificate. În condiţiile acestea, negocierile pe condiţiile impuse de Ministerul Educaţiei au continuat în timpul verii”, a conchis Corneliu Toader.

De partea Ministerului Educaţiei, consilierul ministrului, Tudorel Urian, a confirmat pentru Realitatea.net amânarea examenului de licenţă de la Spiru Haret şi a explicat că în prezent se caută o soluţie legală “care să pună punct acestei discuţii şi care să fie inatacabilă nici de către Minister, nici de către Spiru Haret sau alte persoane din afară. Se discută între juriştii celor două instituţii care este cea mai bună soluţie pentru intrarea în deplină legalitate”.

Oficialul a precizat că ideea cu sesiune din septembrie a fost a celor de la Spiru Haret, dar că perioada de examinare 15-30 septembrie nu a fost stabilită concret.

“Ideea de organizare a sesiunii poate să fie menţinută sau retrasă de Spiru Haret, în ideea că vor găsi o altă soluţie. Spiru Haret a înaintat o cerere Ministerului Educaţiei de a organiza o noua sesiune care să ducă la recunoaşterea diplomelor. Ministerul Educaţiei nu are niciun interes în această dispută, nici să facă altă sesiune, nici să nu o facă. Interesul Ministerului este ca Universitatea Spiru Haret să intre în legalitate”, a completat Tudorel Urian.

Ministerul Educaţiei a acceptat cererea de susţinere a examenului de licenţă de către cei aproximativ 15.000 de absolvenţi ai unor forme de învăţământ neautorizate, însă doar în anumite condiţii.

Cele mai citite

Banca Transilvania dă în judecată ANAF, după ce anul trecut a pierdut un proces cu statul

Banca Transilvania a deschis un proces împotriva ANAF în care contestă o decizie de impunere, după ce a pierdut deja procesul în toamna anului...

Douăsprezece răniți în urma unor turbulențe la un zbor Qatar Airways

Douăsprezece persoane care călătoreau la bordul unui zbor Qatar Airways de la Doha către Irlanda au fost rănite în timpul unor turbulențe, a anunțat...

Gabriela Firea vrea să facă metrou până în orașul Voluntari, unde e primar soțul, Florentin Pandele

Gabriela Firea anunță că, dacă va fi din nou aleasă primar general al Capitalei, va prelungi metroul din București până în orașul Voluntari, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă