20.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialEvoluţii bune pentru CFR Şi Vaslui

Evoluţii bune pentru CFR Şi Vaslui

Fenerbahce Istanbul şi FC Vaslui au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), miercuri seară, pe stadionul „Şükrü Saracoglu” din Istanbul, în prima manşă a turului III preliminar al Ligii Campionilor.

Vasluienii au scos un rezultat foarte bun la Istanbul, după ce au deschis scorul prin Antal (’77), scăpând printre degete o victorie mare. Bekir Irtegün (’90) a egalat pentru Fenerbahce în min. 90.

FC Vaslui a făcut o primă repriză excelentă la Istanbul, în faţa unui stadion incandescent. Practic, echipa lui Şumudică a avut mai multe ocazii, unele chiar foarte bune, în timp ce Fener nici măcar nu a tras la poartă. Prima ocazie notabilă a fost semnată de tânărul Stanciu (’13), dar acesta s-a pripit într-o situaţie bună şi şutul a fost modest. Un minut mai târziu, Stanciu a fost ceva mai periculos, dar nu l-a putut păcăli pe Volkan (’14). Charalambous i-a dat şi el emoţii lui Volkan, dar lovitura sa de cap a trimis balonul un pic peste transversală (’23). Volkan s-a remarcat în min. 31, la şutul lui Marius Niculae din afara careului, dar şi la lovitura liberă executată de Sânmărtean, la care a acordat corner (’45).

Fenerbahce a început mult mai bine repriza secundă şi a pus presiune la poarta lui Coman. Fostul rapidist a fost la post însă şi în min. 65, când a tras Topal, şi la şutul lui Gönül (’74).

Pe fondul dominării gazdelor, vasluienii au recuperat în apropierea porţii lui Fener şi Antal a şutat superb de la 20 de metri deschizând scorul (’75).

Fenerbahce a reuşit egalarea în ultimul minut (’90), la capătul unui atac prelungit, prin fundaşul Bekir Irtegün, găsit nemarcat în careu. Ultimele secunde au fost incandescente la poarta lui Coman, dar rezultatul a rămas egal.

Manşa secundă va avea loc pe 8 august, la Piatra Neamţ.

CFR Cluj a învins formaţia cehă Slovan Liberec cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seara, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, în prima manşă a turului III preliminar al Ligii Campionilor.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Ricardo Cadu (’53 – penalty).

Prima situaţie notabilă a fost şutul lui Mureşan de la circa 35 m, fără probleme pentru portarul Bicik (‘8). Slovan a avut şi el câteva incursiuni bune la poarta lui Felgueiras, dar tot ardelenii au fost mai aproape de deschiderea scorului. Kapetanos a fost la câţiva centimetri să trimită mingea în plasă (’20), dar nu a ajuns la balon. Sougou a irosit o mare situaţie, când a trimis cu capul din poziţie foarte bună peste poartă (’21). Slovan a trecut pe lângă deschiderea scorului în min. 20, când Sural a tras în bară, iar Bosancic a reluat pe lângă.

Kapetanos a trimis şi el cu capul din apropiere, dar Bicik a respins excelent (’32). Portarul ceh s-a evidenţiat şi în faţa lui Sougou (’34), apoi l-a blocat pe Camora (’41). Kapetanos a irosit o situaţie ideală (’44), când a tratat cu superficialitate o poziţie de gol.

La reluare, Kapetanos a reuşit să scoată un penalty (faultat de Toth), iar Cadu a deschis scorul în min. 53. După ce Felgueiras a salvat golul în faţa lui Stajner (’56), Cadu a fost aproape să mărească avantajul clujenilor (’57), dar lovitura sa de cap a trecut pe lângă.

Meciul a fost destul de fragmentat în continuare, oaspeţii au încercat să revină pe tabela de marcaj, dar nu au reuşit să-şi creeze ocazii clare, iar CFR a fost aproape să-şi dubleze avantajul prin Diogo Valente, însă Bicik a salvat din nou.

CFR a câştigat meritat şi va juca manşa secundă pe 8 august, la Liberec, cu şanse de a ajunge în play-off.   Text Box:  

Rezultate înregistrate în partidele disputate miercuri, în prima manşă a turului III preliminar al Ligii Campionilor:

BATE Borisov (Belarus) – Debrecen (Ungaria) 1-1. Au marcat: Sidibe   (autogol) / Sidibe

Hapoel Kiryat Shmona (Israel) – Neftci Baku (Azerbaidjan) 4-0. Au marcat: Badash (penalti), Abihazira, Garzicich

Şerif Tiraspol (R. Moldova) – Dinamo Zagreb (Croaţia) 0-1. A marcat: Beqiraj

Molde FK (Norvegia) – FC Basel (Elveţia) 0-1. A marcat: Zoua

AEL Limassol (Cipru) – Partizan Belgrad (Serbia) 1-0. A marcat: Vouho

FC Copenhaga (Danemarca) – FC Bruges (Belgia) 0-0

NK Maribor (Slovenia) – Dudelange (Luxemburg) 4-1. Au marcat: Mezga, Marco Tavares, Berici / Joachim

Anderlecht Bruxelles (Belgia) – Ekranas (Lituania) 5-0. Au marcat: De Sutter, Kanu, Mbokani, Jovanovici

CFR Cluj (România) – Slovan Liberec (Cehia) 1-0. A marcat: Cadu (penalti)

Cele mai citite

Un diplomat al Ambasadei Rusiei la București, declarat persona non grata în România

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost declarat, vineri, persona non grata pe teritoriul României, informează Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit MAE,...

Gabriela Firea vrea investiții mai mari în Cultura Capitalei

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat vineri că şi-ar dori să se aloce fonduri mai mari din bugetul municipalităţii pentru Cultură,...

NATO, alături de Estonia după incidentul de la graniţa cu Rusia

NATO și-a exprimat solidaritatea cu Estonia în urma unui incident recent la granița cu Rusia, a anunțat vineri secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens...
Ultima oră
Pe aceeași temă